6 Sfida super interesante për të kursyer para

Me siguri tani e ke humbur numërimin se sa herë je përpjekur të sfidosh veten për të kursyer para dhe sa herë ke dështuar gjatë kësaj kohe! Por, kur vjen puna te paratë, ka gjithmonë një mundësi tjetër. Gati për sfidën e radhës?

Sot do të të prezantojmë 6 metoda kursimi nga të cilat mund të zgjedhësh të preferuarën tënde!

#1 Sfida e zarfit

Për këtë sfidë të duhen disa zarfe bosh të cilët duhet ti etiketosh me numra të ndryshëm nga 1 te 100, sipas preferencës. Se sa zarfa do të kesh kjo varet nga numri i synimeve për të cilat dëshiron të kursesh para. Vendosi të gjithë në një kuti. Çdo javë, zgjidh 2 zarfe të ndryshme dhe shiko numrin që ato kanë. Çdo numër i zgjedhur vendoset si shumë parash në arkën e kursimit. Ajo çfarë e bën kaq interesante këtë sfidë është zgjedhja e rastësishme e shifrave, ndonjëherë mund të jetë e lartë, ndonjëherë më e ulët.


Sfidën mund ta modifikosh në varësi të shumës që dëshiron të kursesh dhe në varësi të rrethanave.
Supozojmë se nga 100 zarfe, hapet vetëm 1 në javë = 530,608.61 L në 2 vjet!
52 zarfe, të etiketuar 1 → 52, hapet 1 çdo javë = 144,786.38$ në një vit!


Përveç kësaj, zarfet mund ti organizosh sipas prioriteteve dhe synimeve. Për shembull, nëse po planifikon të kursesh për pushimet verore, mund të dyfishosh numrin e zarfeve dhe po ashtu ta pakësosh atë në një situatë kur mund të jesh mirë financiarisht.

Mother reveals how she saved $5,050 in 25 weeks with the 2020 Envelope  Challenge – ReadSector

#2 Sfida e 52 letrave të “fatit”

Kjo sfidë është e ngjashme me atë më sipër, por në vend të zarfit përdoren letrat e fatit. Në këtë rast çdo javë zgjidhen rastësisht 2 letra. Interesante këtu është që shifra që duhet kursyer bazohet në figurën që ka karta (mbretëresha, mbreti). Nëse do të kursesh më shumë mund të vendosësh edhe një numër shtesë në llogaritje.


Pasi të zgjedhësh një letër, mund ta rikthesh atë në kuti në mënyrë që loja të bëhet akoma më interesante dhe të mos e dish nëse të pret një shifër e lartë apo e ulët për të zgjedhur herës tjetër.
Mesatarisht kursimet javore për këtë sfidë parash 52 javore shkojnë deri rreth 765 L të reja!

How to Play 52 Card Pickup: 8 Steps (with Pictures) - wikiHow

#3 Vendosi vetes “gjobë”…

Kjo është një nga sfidat më interesante dhe produktive që mund të kesh lexuar ndonjëherë. Ideja qëndron në kalkulimin e orëve të shpenzuara në celular përgjatë një jave dhe vendosjen mënjanë të atij numri, për ta kursyer atë në formën e parave.
Kjo është një ide e shkëlqyer që të ndihmon 2 aspekte… Reduktimin e kohës para ekranit dhe rritjen e llogarisë së kursimeve!

Gamify Your Money Goals with These 8 Fun Saving Challenges! | Budgets Are  Sexy

#4 Lëri Kursimet të ‘Rrotullohen’


Kjo sfidë kursimi është e ngjashme me atë të letrave të fatit, por në vend të tyre përdoren zarat. Po ashtu, në vend që ti rrotullosh çdo javë, kjo metodë bëhet çdo ditë pasi numri i pikëve te një zar është i ulët.
Nuk të mjafton? Provoje me 2…ose edhe 3 zara!

Rolling-Dice | Brainzooming

#5 Sfida e kursimeve “Marrëveshja më e mirë” (Me familjen ose miqtë)

Së pari, krijo një grup ku të gjithë anëtarët të mund të komunikojnë me njëri-tjetrin (psh në WhatsApp). Pastaj ndani detyrat midis jush! Një pjestar i familjes mund të kursejë për sigurimet e makinës, një tjetër për pushimet verore apo për një angazhim familjar. Në fund, vendoset “marrëveshja më e mirë” ose “historia e suksesit” për çdo muaj.

Pse kjo sfidë është e këndshme?


Promovon një kulturë të fitimit. Ndarja e arritjeve sado të vogla qofshin ato dhe vlerësimi i sukseseve në grup rrit moralin, motivon familjarët dhe shpërblen përpjekjet.
Ju nxit të kurseni vazhdimisht.
Teknika e bashkëpunimit forcohet dhe zgjerohet.

Fun Ways To Save Money


#6 Sfida e javës pa shpenzime


Kjo sfidë është pak më ndryshe se të tjerat. Duhet të zgjedhësh 1 ditë të javës dhe të mos harxhosh fare para për atë ditë. Në këtë mënyrë ti fillon të krijosh edhe zakone që mund të të zgjasin më tepër se vetëm 1 muaj. Kjo të bën më të vetëdijshme për shpenzimet në të ardhmen duke kultivuar konceptin e disiplinës!

Ultimate Guide to a Successful No Spend Challenge | Money Bliss

Nise edhe ti rrugëtimin tënd! Sfido dhe shpërble veten siç duhet!

Paç fat! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: