Te cilat kategori as vetë milionerët nuk shpenzojnë shumë para?!

#1 Blerje impulsive


Sigurisht që mund të jetë tunduese të blini bluzën e koleksionit të fundit ose makinën më të re, por këto janë disa nga gjërat për të cilët që njerëzit më të pasur nuk do shpenzonin para. Tingëllon e habitshme?

Epo, këtë e kanë treguar vetë ata! Sipas investitorit miliarder Warren Buffet “Nëse blini gjëra që nuk ju duhen”, së shpejti do t’iu duhet të shisni gjërat që ju duhen.” Kjo nuk do të thotë që milionerët nuk blejnë sende me vlerë, ata thjesht mendohen gjatë përpara blerjeve të tyre.

Darwin shopping: shopping in Darwin, you'll want to know the best places to  go. – Kauai Hawaii

#2 Trashëgimitë


Është e pabesueshme kur mendojmë se sa pasuri u lihen pasardhësve në formën e trashëgimive. Por,, në lidhje me këtë çështje njerëzit e pasur mendojnë ndryshe. Pse?

Bill Gates dhe Mark Zuckerberg të dy u shprehën se duan që fëmijët e tyre të gjejnë rrugën e tyre të arritjeve, në vend që të mbështeten në para të fituara “pa mund”. Në vend të kësaj, të dy miliarderët po japin pjesë të konsiderueshme të pasurisë së tyre për bamirësi, për të ndihmuar ata që kanë më shumë nevojë për të.

Heritage Toyota helps you get the best deal possible on your trade-in -  Heritage Toyota Cars

#3 Kanale televizive dhe video lojëra


Njerëzit e pasur nuk e kalojnë kohën duke parë filma gjithë ditës. Kjo është arsyeja pse ata nuk shpenzojnë për kanalet televizive me pagesë dhe as video lojërat më të fundit. Sipas të dhënave të vitit 2015 të rriturit në një familje me të ardhura vjetore mesatare shpenzonin shumë kohë në media (përmes TV, video lojërave ose radio-s), krahasuar me të rriturit në një familje me të ardhura vjetore të larta. “Ne prisnim që familjet me të ardhura të larta të kishin më shumë pajisje, por nuk e parashikuam që konsumatorët me të ardhura më të ulëta të kishin akses më të madh të të gjitha pajisjeve”. Thomas Corley, autori i “Zakonet e Pasura”: zbuloi se 67 përqind e njerëzve “të pasur” thonë se nuk shohin TV.

Comparing Consumption Patterns In Gaming, Movies/TV, And Music - Parsec |  Blog

#4 Marka luksoze


Milionerët mund të përballojnë koleksionet më të fundit nga dizajnerët më të famshëm, por kjo nuk do të thotë që ata i shpenzojnë gjithmonë paratë e fituara me vështirësi, për veshje me çmime të larta. Në fakt, themeluesi i IKEA, Ingvar Kamprad, tha se ai nuk vesh asgjë që nuk blihet në një treg i thjeshtë për të “dhënë një shembull të mirë”, dhe Bill Gates u shpreh në Time se ai ende mban një orë prej $ 10 pavarësisht se është në gjendje të përballojë një dollap plot me Rolexes.

#5 Një shtëpi tepër të kushtueshme


Pavarësisht buxhetit që disponojnë, disa njerëz me mirëqenie të lartë edhe kur zgjedhin shëpinë e tyre, kërkojnë për opsione me çmime të arsyeshme. Është e vërtetë që mund të shpenzojnë miliona për shtëpinë perfekte, por edhe ata përpiqen të ‘bëjnë pazar’ si çdokush tjetër. Disa individë të pasur madje edhe i shmangin shtëpitë ekstravagante. Sipas U.S. News and World Report, Warren Buffett mund të jetë njeriu i tretë më i pasur në botë, por ai ende jeton në shtëpinë që ka blerë në 1958 për 31,500 dollarë.

Homes of Billionaires: Warren Buffett | Celebrity houses, Residential real  estate, Vacation home

#6 Blerja në vend të qirasë


E dini që ka njerëz të pasur të cilët as nuk interesohen për të blerë një shtëpi? Sipas burimeve “Dukuria e marrjes së shtëpive me qira është më e përhapur se kurrë, madje edhe midis të pasurve.”

Renting out Your Home: Five Tips

#7 Vonesë në pagesën e faturave


Askujt nuk i pëlqen të paguajë faturat dhe kjo vlen edhe për njerëzit e pasur! Kjo është arsyeja pse ata vendosin pagesën automatike në të gjitha llogaritë e tyre, nga hipotekat dhe pagesat e makinave, te kartat e kreditit dhe sigurimet.

Automatic Bill Payment: What It Is And How It Works – Forbes Advisor

#8 Sende pa kualitet


Edhe pse njerëzit e pasur kanë mjaftueshëm para për të zëvendësuar një send që konsumohet ose prishet, ata përsëri nuk duan t’i shpërdorojnë paratë e tyre në këtë mënyrë. “Njerëzit e pasur e kuptojnë që rruga më e lirë nuk është gjithmonë më e vlefshmja.”

Damaged Equipment Stock Illustrations – 3,687 Damaged Equipment Stock  Illustrations, Vectors & Clipart - Dreamstime

#9 Eksperiencat


Studimet e shumta kanë treguar se paratë dhe gjërat materiale mund t’iu dhurojnë një lumturi të përkohshme. Në vend të kësaj, janë përvojat kuptimplota ato që do t’iu dhurojnë eksperiencat e paharrueshme dhe lumturinë e vërtetë. Sipas Jaime Tardy, autor i librit The Eventual Millionaire, të pasurit zgjedhin eksperiencat mbi gjërat materiale. Madje ka milionerë që përdorin versione të vjetra të iPhone në vend të atyre të fundit!

Apple iPhone 12 rumors: what was right and what we missed - GSMArena.com  news

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: