6 nga librat më të mirë të financës personale

#1 Kuletë apo jetë? A i Kontrolloni Paratë apo Paratë Ju Kontrollojnë – Vicky Robin, Joe Dominguez, Monique Tilford

Ky është një ndër librat më të rekomanduar në lidhje me financat personale. Është fantastik sidomos për fillestarët të cilët kanë problem me motivimin për të menaxhuar paraë. Nuk ka të bëjë me kufizimin e theksuar të buxhetit, por në vend të kësaj Robin dhe Dominguez frymëzojnë lexuesit të mendojnë për balancën e shpenzimeve, në mënyrë që ata të marrin nën kontroll situatat financiare dhe të ndërtojnë një jetë më përmbushës.

Your Money or Your Life eBook by Vicki Robin | Rakuten Kobo

#2 Lumturia dhe Pasuria. Të jeni të lumtur ka më shumë rëndësi sesa të jeni të pasur -J.D

Online:

http://www.syri3.com/

http://sa-kra.ch/

Pavarësi financiare dhe mendime që lidhen me paratë. Lexoni këtë libër për më shumë detaje. Fantastik për fillestarët, por i vlefshëm për këdo që has pengesa në rrugëtimin e menaxhimit të parave. J.D sjell elementë psikologjikë në libër, për të diskutuar lumturinë dhe si ajo ndikon në raport me paratë. Në link-et e mësipërme, kërkoni librin online.

Your Money: The Missing Manual eBook by J.D. Roth - 9781449388881 | Rakuten  Kobo United States

#3 Paratë dhe truri juaj -Jason Zweig

Zëeig ofron një këndvështrim tjetër në lidhje me: pse ne investojmë në mënyrën që investojmë & pse bëjmë shumë gabime. Ai ndërthur elementë të psikologjisë, ekonomisë dhe neuroshkencës. gjithë libri lidhet me eksplorimin e pse-së në kontekstin e investimit.

Your Money and Your Brain: How the New Science of Neuroeconomics Can Help  Make You Rich: Zweig, Jason: 9780743276696: Amazon.com: Books

#4 Mësuesi milioner: 9 rregullat që duhet të kishit mësuar në shkollë -Andrew Hallam

Siç mund ta mendoni edhe nga titulli…vetë autori është një milionër…më rrogë mësuesi! Shumë njerëz nuk mendojnë se të qenit i pasur lidhet edhe me punët e zakonshme me rrogë të zakonshme, por mesa duket ekziston një lidhje midis tyre. Hallam ndan me lexuesit 9 rregullat për të arritur pavarësinë financiare.

Millionaire Teacher: The Nine Rules of Wealth You Should Have Learned in  School, 2nd Edition | Wiley

#5 Si të menaxhosh paratë kur nuk ke para -Erik Wecks

Libër i rekomanduar për fillestarët të cilët nuk kanë edukim në lidhje me financat; ata që kanë borxhe dhe ata që varen nga paga e tyre. Nga studentët në pensionistët me buxhet të limituar, Wecks ju jep këshilla dhe shembuj si të filloni të menaxhoni paratë.

How to Manage Your Money When You Don't Have Any by Erik Wecks

#6 Milioner i ardhshëm: Si të bëhesh sipërmarrës dhe të zgjerosh biznesin me sukses -Jaime Tardy

Krijimi i një biznesi është një ndër rrugët më të suksesshmë të provuara për të qenë milioner. Jaime, një udhëzuese për sipërmarrësit ka intervistuar 100 milionerë dhe ka ndarë rezultatet me lexuesit.

The Eventual Millionaire: How Anyone Can Be an Entrepreneur and  Successfully Grow Their Startup: Tardy, Jaime, Miller, Dan: 9781118674703:  Amazon.com: Books

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: