6 nga librat më të mirë të financës personale

#1 Kuletë apo jetë? A i Kontrolloni Paratë apo Paratë Ju Kontrollojnë – Vicky Robin, Joe Dominguez, Monique Tilford Ky është një ndër librat më të rekomanduar në lidhje me financat personale. Është fantastik sidomos për fillestarët të cilët kanë problem me motivimin për të menaxhuar paraë. Nuk ka të bëjë me kufizimin e theksuarContinue reading “6 nga librat më të mirë të financës personale”

Si të kursejmë për pushimet verore?

#1 Krijoni një buxhet të veçantë Një nga faktorët kryesorë që duhet të merrni parasysh kur planifikoni një udhëtim është të krijoni një ide se sa do ju kushtojë ai në total. Menaxhimi i buxhetit do t’ju ndihmojë të jeni më të qetë si dhe do t’iu lejojë të jeni të përgatitur për çdo tëContinue reading “Si të kursejmë për pushimet verore?”

Si të ushqehemi shëndetshëm brenda buxhetit?

Shqiptarët shpenzojnë 50 përqind të të ardhurave të tyre për tu ushqyer, krahasuar me qytetarët evropianë, të cilët shpenzojnë vetëm 12.3% të të ardhurave të tyre. Sipas studimeve, në vendet e varfra njerëzit shpenzojnë më shumë para për ushqim dhe kështu detyrohen të heqin dorë nga pushimet, udhëtimet, argëtimet dhe kënaqësitë e tjera, ose tiContinue reading “Si të ushqehemi shëndetshëm brenda buxhetit?”

Si të zotërosh financën personale në 2021? (Dhe të kursesh para fare lehtë?)

Paraja…është gjithmonë në qendër të vëmendjes sonë! Qoftë në formën e planifikimeve individuale, ashtu edhe në formën e bisedave të përbashkëta. Sipas një studimi të kryer nga Northwestern Mutual, një përqindje prej 44% të njerëzve të intervistuar deklaruan se financat ekonomike përbënin faktorin që shkaktonte më shumë stres në jetët e tyre. Por, ky artikullContinue reading “Si të zotërosh financën personale në 2021? (Dhe të kursesh para fare lehtë?)”

Create your website with WordPress.com
Get started