Benefitet e punës

1. Të ardhurat

Për shumë njerëz, benefiti kryesor i një pune është sigurimi i ardhurave. Edhe pse thonë se paraja nuk mund ta blejë lumturinë, të gjithë entuziazmohemi kur marrim pagën në fund të muajit. Pse ndodh kjo? Sepse paratë kanë aftësinë të sigurojnë një ndjenjë stabiliteti dhe sigurie. Duke pasur një punë, ju paguani qiranë në kohë, blini ushqime, paguani faturat, detyrimet dhe plotësoni nevojat e tjera. Për sa kohë që i jepni vlerë vendit ku punoni dhe bëni punën siç duhet – do të shpërbleheni. Përveç plotësimit të detyrimeve themelore, paratë financojnë aktivitetet dhe hobit që synoni të përmbushni.

Free Vector | Payment background design

2. Ndjesia e identitetit

Kur takoni njerëz të rinj për herë të parë, gjëja e parë që do t’ju pyesin është zakonisht emri juaj. Por, pyetja që pason zakonisht është: “A punoni?”. Kështu që detyrimisht edhe ndjenja e identitetit është e lidhur ngushtë me punën. Është një faktor thelbësor që formon përkufizimin se kush jeni ju si individ. Rallëherë do ju pyesin menjëherë për interesat, hobin, familjen ose gjëra të tjera në lidhje me jetën tuaj personale. Edhe pse puna juaj nuk është tregues i gjithçkaje rreth jush, zakonisht është ajo për të cilën njerëzit janë të interesuar të dinë që në fillim.

3. Ju jep një sfidë Intelektuale

Përvetësimi i njohurive të reja është një nga pjesët më argëtuese dhe pasuruese të jetës. Një nga benefitet kryesore të trajnimit për punë dhe mbajtjes së një pozicioni me kohë të plotë është vetë stimulimi i vazhdueshëm i mendjes suaj që do t’ju lejojë të rriteni në mënyrë konstante. Mos i nënvlerësoni sfidat dhe shpërblimet formuese që ajo ju mundëson!

Overcoming the 2 Greatest Job Changing Challenges Part 1

4. Përsosni aftësitë tuaja dhe mësoni aftësi të reja

Përveç sfidës intelektuale, një benefit tjetër i eksperiencave të punës është se ju ndihmon të përmisoni aftësitë tuaja dhe të mësoni plot të reja. Kjo është e rëndësishme, sidomos për karrierën tuaj pasi vepron si një shkallë nxitëse drejt arritjes së qëllimeve tuaja më të mëdha profesionale dhe personale. Nëse dëshironi të zotëroni një grup aftësish specifike, një punë tipike 9-5 me siguri që do jua mundësojë këtë. Nëse punoni në një kompani, do t’ju sigurohen të gjitha burimet dhe mjetet e duhura për të përmbushur detyrat tuaja. Në shumë raste, kjo përfshin trajnimin për përdorimin e mjeteve dhe mësimin e aftësive të reja, të cilat mund të variojnë nga teknike te ato administrative. Disa kompani madje e trajnojnë stafin e tyre për të fituar aftësi të tilla si udhëheqje dhe komunikimi bindës. Zakonisht, trajnimi i punonjësve është një pjesë e buxhetit të një kompanie. Një shumë e caktuar parash dhe burimesh caktohen për rritjen e punonjësve. Kjo sepse shumë kompani i konsiderojnë punonjësit si pjesa më e rëndësishme e saj. Nga perspektiva e tyre, është një investim i duhur, pasi një staf i mirë-trajnuar mund t’i shtojë vlerë më të madhe organizatës. Nga ana tjetër, ju do të përfitoni sepse mësoni aftësi të reja me koston e dikujt tjetër.

Learn a New Skill—Fast—to Make Yourself Instantly More Hireable

5. Mundësia për të njohur njerëz të rinj

Një punë ju jep mundësinë të krijoni marrëdhënie dhe miqësi të reja me njerëz që nuk do të kishit takuar kurrë. Kur të punësoheni, do t’ju duhet të ndërveproni me të gjitha llojet e individëve dhe të zgjeroni horizontin tuaj. Ju do të takoni njerëz me personalitete, prejardhje dhe aftësi të ndryshme që do kenë një impakt te ju në mënyra të ndryshme. Disa kanë mundësi të krijojnë miqësi përmes hobeve të tyre ose grupeve të miqve, të tjerët kryesisht shkojnë mirë me njerëzit në të njëjtën fushë të punës, pasi ata ndajnë shumë gjëra të përbashkëta duke përfshirë përvojat e përditshme. Për shumë njerëz, miqtë e tyre më të ngushtë janë ata që i kanë takuar në punë. Kjo është për shkak se ju kaloni një pjesë të konsiderueshme të ditës tuaj në punë dhe detyrimisht duhet të ndërveproni me ta rregullisht.

How to meet new people in Germany

6. Ju lejon të fitoni akses në një komunitet pune

Është krejtësisht normale të mos jeni miq të ngushtë me të gjithë punonjësit. Ka dhe raste ku mund të jeni të rrethuar nga profesionistë që mund t’ju bëjnë të ndiheni nën presion. Përveç kësaj, do të keni avantazhin të mësoni jo vetëm në aspektin e menaxhimit të punës, por edhe nga sjelljet e ndryshme të njerëzve rreth jush. Vendi juaj i punës mund t’ju lejojë të praktikoni aftësitë sociale, të komunikimit dhe ato organizative.

The Best Places to Meet New People | Dating Tips from Gaspard

7. Ju ndihmon të kuptoni më mirë veten dhe botën

Siç u përmend më lart, puna juaj është e lidhur ngushtë me identitetin tuaj. Kur punoni për një kompani dhe ju caktohen projekte dhe role të ndryshme, do të mësoni më shumë për veten tuaj. Për më tepër, të keni një punë me kohë të plotë ju vë në ndërveprim të ngushtë me profesionistë dhe ju përball me situata që mund t’ju ndihmojnë të kuptoni më mirë botën. Ju do të ekspozoheni ndaj pikëpamjeve të ndryshme, llojeve të të menduarit, mënyrave të kryerjes së gjërave që mund t’i konsideroni përvoja të reja.

10 questions to understand yourself better

8. I jep jetës suaj një kuptim dhe qëllim më të madh

Edhe pse kjo mund të tingëllojë e çuditshme, puna i jep një sens më të thellë kuptimit dhe qëllimit që ju ndërtoni me veten. Ndonjëherë, mund të duket sikur punët e njerëzve të tjerë janë më kuptimplota se tuajat. Sidoqoftë, është thelbësore të mbani mend se pavarësisht nga që bëni, ajo është e nevojshme dhe kontribuon për të mirën publike. Kur bëni punën tuaj, do të ndiheni sikur po përmbushni një qëllim dhe kjo ndikon në jetën e dikujt tjetër qoftë në mënyrë të vogël apo të madhe. Gjithashtu, suksesi i një kompanie është gjithmonë rezultat i përpjekjeve kolektive dhe jo vetëm i punës së shefave të mëdhenj.

Understand Yourself – Cheryl Pence, PhD

9. Benefitet shëndetësore të të qenit i punësuar

Punësimi është i mirë për shëndetin tuaj mendor pasi ju lejon të takoni njerëz të rinj, rrit vetëvlerësimin dhe ju krijon një ndjesi qëllimi dhe identiteti. Mendimi për të kontribuar në diçka më të madhe se vetja mund t’ju bëjë të ndiheni të lumtur dhe të përmbushur. Për sa i përket shëndetit fizik, marrja e një page të qëndrueshme do t’ju parandalojë nga shpenzimet e panevojshme dhe do t’ju lehtësojë nga stresi i përpjekjes për të siguruar jetesën. Stresi ka implikime të mëdha shëndetësore dhe njerëzit me një punë të kënaqshme në një vend pune të shëndetshëm kanë më pak të ngjarë të kenë sëmundje që lidhen me stresin.

Total Compensation: Understanding Benefits Packages in Your Job - Pathfinder Planning

Cilët faktorë të shihni kur aplikoni për punë?

1. Historia e kompanisë

Të kuptuarit e historisë së një kompanie mund t’ju japë një këndvështrim të shkurtër në lidhje me stabilitetin, vlerat dhe kulturën e saj. Mësoni sa më shumë për një punëdhënës të mundshëm nga kërkimet online dhe llogaritë e mediave sociale. Disa pyetje të rëndësishme që mund të hulumtoni janë:
Sa kohë ka kompania në biznes?
A po zgjerohet apo zvogëlohet ajo?
A ka pasur ndonjë përparim të madh / a po zgjerohet në industri të reja?
Si është punëdhënësi juaj në krahasim me ata në kompanitë e tjera?
A ka qenë ndonjëherë në lajme për probleme ligjore apo financiare?
Rëndësia relative e secilës prej këtyre pyetjeve do të varet nga situata juaj. Për shembull, nëse keni një familje dhe siguria e punës është e rëndësishme për ju, kërkoni kompani që janë duke u zgjeruar, kanë pagë të mirë dhe janë lider në industrinë e tyre.

What company information is available to the public - Companies House
2. Vendndodhja e punës

Kur merrni parasysh kohëzgjatjen e ditës së punës, duhet të mendoni për kohën që keni në dispozicion. Jini realist në lidhje me këtë faktor. Mos merrni përsipër angazhime të tepërta. Nëse vendndodhja e punës është larg vendbanimit tuaj, mos harroni kohën që duhet për rrugën dhe kini parasysh se si kjo do të ndikojë në orët e punës dhe nivelin e stresit. Nëse një punë kërkon udhëtime të shpeshta, gjithashtu kini parasysh se si koha e humbur mund të ndikojë në jetën personale, duke përfshirë aktivitetet e fëmijëve, takimet, kohën familjare dhe fitnesin.

How to choose your job location at the beginning of your career? - PloPdo
3. Orët e punës

Orari i punës ndryshon nga një kompani në tjetrën, prandaj duhet të shihni se si ju përshtaten oraret me rutinën tuaj. Pyesni për orët shtesë dhe si janë të organizuara pushimet. Mos harroni të informoheni për lejet e punës.

Pin by Another World🤩🥰 on Kids Charts | Study timetable template, Timetable template, Study schedule template
4. Paga

Paga duhet të jetë në gjendje të përmbushë nevojat tuaja themelore dhe t’ju ndihmojë të planifikoni të ardhurat. Ndërkohë që kërkoni një punë, sigurohuni të rishikoni buxhetin që zotëroni dhe të kuptoni se sa duhet të fitoni për të përmbushur detyrat dhe dëshirat tuaja. Hulumtoni nivelin e pagave për vendet e punës që po konsideroni në mënyrë që të mund të negocioni më mirë një pagë fillestare.

How Much Is a Virtual Office Assistant Salary?
5. Vlerat e kompanisë

Puna nuk ndihet si punë kur qëllimet e karrierës suaj janë në përputhje me qëllimet e punëdhënësit tuaj. Kur bëni kërkimet për një punëdhënës të mundshëm, krahasoni vlerat që zotëroni me deklaratën e misionit të një punëdhënësi, cilësitë thelbësore dhe modelin e biznesit. Shumë kompani mbështesin organizata bamirësie ose partnerë të ndryshëm. Merrni parasysh faktorët që kanë rëndësi për ju kur kërkoni për një punë.

6. Përfitimet

Kur krahasoni disa kompani, është e rëndësishme të krahasoni paketat e përfitimeve. Sigurimi shëndetësor është një përfitim i rëndësishëm për të gjithë, por jo çdo kompani e ofron atë ose e siguron me një normë të arsyeshme. Një punë që ofron një plan të kursimit të pensionit mund t’ju ndihmojë të planifikoni për të ardhmen ndërkohë që punoni. Gjithashtu kushtojini rëndësi lejeve dhe pushimeve që ju takojnë.

7. Përgjegjësitë e punës

Për të qenë të suksesshëm në punë, duhet të gjeni një pozicion që përputhet me pikat tuaja të forta. Nëse ndiheni më rehat në një rol mbështetës, nuk do ishte e zgjuar të aplikoni në një pozicion që ka përgjegjësi vendime të rëndësishme. Po kështu, roli juaj si pjesë e një ekipi mund të jetë shumë i ndryshëm nga një punë që ju kërkon të punoni individualisht. Krahasoni këta faktorë pune me personalitetin tuaj dhe mjedisin optimal të punës për të gjetur përshtatjen më të mirë për ju.

Are your job descriptions clear enough for candidates? | Human Resources Online
8. Teknologjia

Në shumë punë, do t’ju kërkohet të përdorni mjete teknologjike të tilla si kompjuterë, telefona inteligjentë dhe tableta. Para se të pranoni një ofertë për punë, zbuloni se cilën teknologji ofron kompania dhe cilën duhet ta zotërini vetë. Ju gjithashtu duhet të keni një njohuri të përgjithshme të sistemeve operative që kërkon puna.

9. Mundësitë për rritje

Punët që ofrojnë mundësi rritjeje janë veçanërisht të rëndësishme në vitet e para të karrierës suaj. Më herët mund të keni punuar në pozicione që ofrojnë një normë page të nivelit fillestar në këmbim të mundësisë për të fituar përvojnë dhe për të fituar një pozicion me kohë të plotë.
Nëse keni avancuar në karrierën tuaj, kërkoni mundësi të favorshme për të zhvilluar aftësi të reja. Shumë kompani ofrojnë trajnime ose paguajnë për zhvillimit tuaj profesional. Kërkoni për punë që do ju ndihmojnë të kaloni në një pozitë më të lartë ose ju nixt të lëvizni drejt qëllimeve më të mëdha në karrierë.

Employment Opportunities - Chamberlain McHaney, PLLC
10. Njohja dhe vlerësimi

Të gjithë duam të vlerësohemi për punën e bërë. Zbuloni se si punëdhënësit inkurajojnë rritjen dhe shpërblejnë punën e palodhur. Stimujt e zakonshëm të performancës përfshijnë shpërblime, udhëtime vjetore, trajnime, aktivitete me stafin etj.

3 keys to career advancement - The Business Journals
11. Bilanci punë-jetë

Arritja e ekuilibrit punë-jetë është një pjesë kritike e shëndetit dhe mirëqenies suaj të përgjithshme. Punët që kërkojnë shumë dedikim në një kohë të shkurtër mund të jenë sfiduese dhe shumë shpërblyese, por mund është e nevojshme të ekuilibroni orët profesionale me kohën e lirë. Pyesni punëdhënësin për politikat që ndjek kompania gjatë pushimeve, ditëve të lejesdhe fleksibilitetit nga puna në shtëpi.
Gjetja e një ekuilibri midis punës dhe pjesës tjetër të jetës tuaj bëhet veçanërisht e rëndësishme nëse jeni një prind që punoni.

12. Mjedisi i punës

Meqenëse do të kaloni shumë kohë në punë, sigurohuni që mjedisi i punës të jetë i përshtatshëm për ju. Konsideroni nëse preferoni të punoni në një kompani të vogël apo një korporatë të madhe. Shikoni hapësirat e punës dhe përpiquni të krijoni një ide për vendin. Një hapësirë ​​pune që ju entuziazmon mund të rrisë kënaqësinë tuaj të punës dhe lumturinë e përgjithshme.
Kur bëni inveristën, shihni nëse vendi i punës duket i këndshëm. Sigurohuni që të kontrolloni se si janë veshur punonjësit dhe nëse nuk jeni të sigurt, pyesni për kodin e veshjes së kompanisë.

13. Kolegët

Kolegët tuaj të ardhshëm do të jenë një pjesë e madhe e jetës tuaj, prandaj përpiquni ti njihni ata si duhet. Kushtojini vëmendje mënyrës sesi bashkëveprojnë me njëri-tjetrin dhe bëni sa më shumë pyetje në lidhje me mjedisin e punës. Merrni shënime ndërkohë që ata punojnë.

Colleagues are key to happiness at work | WorkSmart: The career coach that works for everyone

Investoni sa më herët të mundeni!

1. Filloni të investoni sa më shpejt që të jetë e mundur

Investimi në moshë të re është një nga mënyrat më të mira për të rimarrë një kthim solid të parave tuaja. Si funksionon kjo në praktikë: Le të themi se investoni 200 dollarë çdo muaj për 10 vjet dhe merrni një kthim mesatar vjetor prej 6%. Në fund të periudhës 10-vjeçare, do të keni 33,300 dollarë. Nga kjo shumë 24,200 dollarë dollarë janë paratë që keni kontribuar, 200 dollarë kontribute mujore dhe 9,100 dollarë janë interesi që keni fituar në investimin që keni bërë. Sigurisht që do të ketë ulje dhe ngritje në tregun e aksioneve, por investimi që kur jeni të rinj do të thotë që ju keni më tepër kohë për të investuar dhe më shumë mundësi që paratë të shtohen. Filloni tani, edhe nëse investoni një shumë të vogël parash!

How Investing Early in Life Helps
2. Vendosni sa do të investoni

Se sa duhet të investoni kjo varet nga qëllimi juaj i investimit. Një qëllim i zakonshëm që njerëzit kanë lidhet me pensionin. Si rregull i përgjithshëm, ju dëshironi të investoni gjithsej 10% në 15% të të ardhurave tuaja çdo vit për pension. Kjo mund të tingëllojë joreale tani, por mund ta plotësoni atë shumë edhe me kalimin e kohës. Për qëllime të tjera investimi merrni parasysh horizontin tuaj kohor dhe shumën që ju nevojitet, më pas punoni për ta zbritur atë shumë në investime mujore ose javore.

How To Invest Money: The Smart Way To Grow Your Money
3. Hapni një llogari investimi

Një keqkuptim i zakonshëm është se ju duhen shumë para për të hapur një llogari investimi. Kjo nuk është aspakt e vërtetë. Shumë ndërmjetës, të cilët ofrojnë si IRA ashtu edhe llogari të rregullta të investimeve, nuk kërkojnë investime minimale për të hapur një llogari dhe ka mjaft investime në dispozicion për shuma relativisht të vogla.

What Is A Brokerage Account? – Forbes Advisor
4. Kuptoni opsionet tuaja të investimit

Është e rëndësishme të kuptoni secilin instrument dhe sa rrezik mbart ai. Investimet më të njohura për ata që sapo kanë filluar përfshijnë:
Aksionet
Një aksion është një pjesë e pronësisë në një kompani të vetme. Aksionet blihen për një çmim i cili mund të variojë nga shifrat njëshe deri në disa mijë dollarë, në varësi të ndërmarrjes.
Bond
Një bond është në thelb një hua për një kompani e cila bie dakord të ju paguajë brenda një numri të caktuar vitesh. Ndërkohë ju merrni interes. Bond-et në përgjithësi janë më pak të rrezikshme se aksionet sepse ju e dini saktësisht kur do të paguheni dhe sa do të fitoni.
Fondet e përbashkëta
Një fond i përbashkët është një përzierje e investimeve. Fondet e përbashkëta i lejojnë investitorët të kapërcejnë punën e mbledhjes së aksioneve dhe obligacioneve individuale, dhe në vend të kësaj të blejnë një koleksion të larmishëm në një transaksion.

Factors to be taken into account before investing - Blog Housers International
5. Zgjidhni një strategji investimi

Strategjia e investimeve varet nga qëllimet tuaja të kursimit, sa para ju nevojiten për t’i arritur ato dhe horizontin tuaj kohor. Nëse qëllimi juaj i kursimeve është më shumë se 20 vjet larg (si pensioni), pothuajse të gjitha paratë mund të jenë në aksione. Por zgjedhja e aksioneve specifike mund të jetë e komplikuar dhe kërkon shumë kohë, kështu që për shumicën e njerëzve, mënyra më e mirë për të investuar në aksione është përmes fondeve të përbashkëta.

Si të krijosh lirinë e duhur financiare

#1 Listimi i shpenzimeve tuaja është hapi i parë drejt lirisë financiare

Nëse jeni të njohur me shkencën që qëndron pas pavarësisë financiare me siguri e dini që për të arritur lirinë nga puna e zakonshme 9 me 5 ju duhet të kurseni 25 herë shpenzimet tuaja vjetore. Por sa shpenzoni vërtet në 1 vit? Listimi i shpenzimeve është hapi i parë për të ditur se sa shumë ju duhet për të jetuar jetën që dëshironi.

#2 Kjo do t’ju tregojë saktësisht se sa shpenzoni dhe ku shkojnë paratë tuaja

Nëse e dini saktësisht se ku shkojnë paratë, kjo do t’ju ndihmojë të ndiheni nën kontroll të plotë të financave tuaja. Ndonjëherë mund të mendoni se nuk ka asnjë mënyrë për të kursyer më shumë ose për të ulur ndonjë shpenzim në përditshmëri, por kjo ndodh sepse nuk keni asnjë ide se çfarë po ndodh ekzaktësisht me paratë tuaja.

#3 Listimi i shpenzimeve do t’iu lehtësojë stresin nga financat tuaja dhe do të fuqizojë vendimet tuaja financiare

Është e lehtë të thuash që paraja nuk është gjithçka në jetë. Kur nuk e dini se ku shkojnë të gjitha paratë dhe përfundoni me shumë pak në fund të çdo muaji, gjërat mund të kthehen në një stres për ju. Njohja me buxhetin do t’iu bëjë të fitoni një ndjenjë kontrolli mbi financat tuaja. Ndaloni shpenzimet për gjëra të parëndësishme dhe jini më të kujdesshëm me mënyrën se si i shpenzoni paratë. Pasi ti keni menaxhuar mirë ato jeta juaj do të ndryshojë pozitivisht.

#4 Shkarkoni account statements

Një gjë që duhet të dini është se çdo muaj është i ndryshëm. Nuk ka një muaj tipik për shpenzimet. Për shembull, një muaj mund t’ju duhet të paguani për një pajisje të prishur, muajin tjetër do t’ju duhet të blini bileta fluturimi për pushimet tuaja. Shumica e bankave online ju lejojnë të shkarkoni skedarë .csv që janë lehtësisht të importueshëm në modelet e spreadsheets ose aplikacionet e buxhetit. Të keni të paktën 3 muaj kohë do t’iu nisë në rrugën e duhur për të llogaritur saktësisht se sa shpenzoni mesatarisht në një vit.

Bank statement - Wikipedia

#5 Gruponi shpenzimet

Gruponi shpenzimet tuaja në kategori. Disa kategori që mund të krijoni:

 • Tarifat e bankës dhe kartës së kreditit
 • Rroba
 • Doktori, dentisti, etj.
 • Elektronika
 • Argëtim
 • Mobilje
 • Dhurata
 • Palestër dhe sport
 • Sigurimi i shtëpisë
 •  Shpenzime të ndryshëm
 • Restorante, kafe dhe bare
 • Udhëtim dhe pushime
 • Sigurimi i makinës
Free Expense Tracker Printable | i should be mopping the floor

#6 Përdorni një aplikacion buxheti

Vendosni se çfarë mënyre do të përdorni për të listuar shpenzimet tuaja. Një herë në muaj është e mjaftueshme për t’ju dhënë një ide të mirë se ku përfundojnë paratë tuaja. Ka disa mënyra që mund të përdorni për të listuar shpenzimet. Aplikacionet e buxhetit janë një mënyrat më të mira për këtë qëllim.

#7 Identifikoni hapësirën për përmirësim

Zbuloni se cilat janë shpenzimet më të mëdha që bëni dhe si mund t’i zvogëloni ato. Shpenzimet për shtëpinë, makinën, ushqimet normalisht janë kryesore në çdo familje. Mund të merrni me qira një vend më të vogël? Apo të shisni shtëpinë tuaj për një banesë më të vogël? Filloni nga diçka e thjeshtë, si p.sh. negocimi i faturave tuaja.


#8 Ndiqni progresin tuaj dhe vendosni qëllime

Lista e shpenzimeve duhet të bëhet një zakon për ju. Pas kësaj do të jeni në gjendje të ndiqni progresin individual dhe të vendosni qëllime për të ardhmen. Kjo nuk ka të bëjë me kursimin e milionave. Ka të bëjë me kursimin për pushimet e radhës, uljen e çmimit të faturave, ndërtimin e një fondi emergjence ose kursimin drejt qëllimit tuaj për të arritur lirinë maksimale financiare.

Rëndësia e kontratës në Freelance (Sigurohu që do paguhesh!)

Si duhet të duket një model kontratë Freelance

Me siguri edhe pa një kontratë, ju përsëri e dini se çfarë pret klienti nga ju – punën që duhet të përfundohet sipas kërkesave të caktuara nga vetë ai dhe në afatin kohor të përcaktuar paraprakisht. Gjithashtu, klienti i di pritshmëritë që ju keni për ta, më e rëndësishmja, është vetë ai i cili bie dakord të paguajë për shërbimin që ju ofroni. Megjithatë, kur vjen puna te platformat që funksionojnë online, asnjëherë nuk mund të jeni të sigurt me cilin person keni të bëni dhe pikërisht këtu merr vlerë nënshkrimi i një kontrate virtuale.

9 Faktorë të rëndësishëm për modelin e kontratës Freelance për të qenë të sigurt që do paguheni në fund!

#1 Deklaratë hyrëse

Kjo pjesë është mjaft e qartë, pasi thjesht paraqet palët kryesore në marrëveshjen e kontraktuesit dhe ofron një pjesë të përgjithshme të marrëveshjes. Kjo pjesë e kontratës Freelance gjithashtu përcakton emërtimet “Klient” dhe “Kontraktor” në mënyrë që të dy palët të referohen si të tilla gjatë gjithë pjesës tjetër të marrëveshjes. Detajet specifike të marrëveshjes shfaqen më vonë te Termat dhe Kushtet.

Përfshini një datë për kontratën, e cila shfaq datën e nisjes së punës për klientin tuaj. Këtë datë mund ta përcaktoni edhe përmes një bisede telefonike (ose email). Qëllimi i deklaratës hyrëse është t’iu njohë me kë po punoni në mënyrë që edhe të dyja palët të kuptojnë qëllimin e përgjithshëm të marrëdhënies së përbashkët.

Freelance Contract | Create a Freelance Contract Form | LegalTemplates

#2 Termat dhe Kushtet

Te Termat dhe Kushtet tuaja përcaktoni se çfarë dëshironi nga klienti – kryesisht cila është pagesa për të cilën keni rënë dakord, si duhet të paguhet ajo dhe kur është afati i fundit. Duke e përcaktuar qartë pjesën e pagesës që në fillim mund të shmangni çdo mosmarrëveshje të mundshme më pas, si në rastin ku klienti përpiqet të paguajë një shumë më të vogël nga ajo që ju takon. Nëse jeni një shkrimtar freelancer i punësuar për kriijimin e artikujve, duhet të specifikoni për çfarë bëhet fjalë, një numër të përafërt të fjalëve dhe datën e dorëzimit të projektit. Në varësi të profilit që keni mund t’ju duhet të përfshini detaje të ndryshme për mënyrën se si do ta dorëzoni punën tuaj, kjo mund të ndryshojë nëse jeni fotograf, shkrimtar, dizajner etj.

9 Freelance Contract Template Essentials (Free Template) PDF/Word

#3 Fusha e projektit

Një nga elementët më të lodhshëm që lidhet me Freelance është puna e tepërt në të njëjtin projekt. Puna e tepërt është kur ju dhe klienti juaj bini dakord që ju të kryeni një detyrë të veçantë, por klienti kërkon detyra dhe pika shtesë, ose një numër të paarsyeshëm të rishikimeve ndërkohë që ju jeni duke punuar – duke rritur kështu angazhimet. Nëse keni një marrëdhënie të mirë me klientin, me siguri nuk do e keni problem të bëni disa ndryshime të vogla, për ta realizuar projektin sa më mirë. Pasi të keni kryer të gjitha detyrat brenda fushës së projektit, ju teknikisht e keni përfunduar pjesën tuaj të kontratës Freeelance. Nëse klienti dëshiron që ju të bëni edhe punë të tjera, atëherë ai duhet të krijojë një kontratë të re për atë punë shtesë dhe jo të presë që ajo të bëhet si pjesë e kontratës fillestare. Jini të gatshëm të ndryshoni çmimin fillestar nëse ju kërkohet të bëni diçka jashtë fushës së rënë dakord nga projekti origjinal. Mos harroni, ju po punoni me klientin tuaj, jo për klientin tuaj, kështu që ai nuk mund të presë që ju të punoni falas.

Free Freelance Contract Template (To Keep You Safe) in 2021

#4 Ndryshimet dhe rishikimet

Nëse një klient dëshiron një ndryshim të vogël e të pandjeshëm në një dizajn ose artikull, detaj që nuk kërkon shumë kohë ose shpenzim, nuk ka asnjë arsye pse të mos t’i përmbushni dëshirat e tyre. Nga ana tjetër, disa klientë nuk janë të sigurt as vetë për atë që duan. Kjo klauzolë është veçanërisht e rëndësishme për të mbrojtur veten nga lloji i klientit që është i prirur të ndryshojë të gjithë drejtimin e projektit kur ju jeni në gjysmë të tij – gjë e cila është padyshim katastrofike për rrjedhën tuaj të punës. Marrëveshja standarde e kontratës freelance i lejon klientët të bëjnë ndryshime nëse ata dëshirojnë, por ata do të duhet të paguajnë për to nëse ndryshimet e kërkuara vijnë pasi ju keni filluar punën për dorëzimin e produktit.

What to do when a client asks a freelancer for changes to a finished product

#5 Pjesa ligjore

Seksioni ligjor i kontratës freelance duhet t’ju mbrojë nga 1 në 100 situatat kur ndodh një e papritur dhe diçka shkon keq me marrëdhënien tuaj me klientin. Në modelin e kontratës Freelance ju mund të përfshini disa fjali që t’iu dëmshpërblejnë nga një gamë e gjerë pasojash që një klient mund të besojë se vijnë si rezultat i punës suaj – punën që ata kanë miratuar dhe ju kanë punësuar të bëni.

How to Write a Freelance Contract (with Pictures) - wikiHow

#6 E drejta e autorit

Si freelancer (nëse bëni punë pa ndonjë marrëveshje të caktuar), edhe nëse është një projekt i paguar, ju zotëroni të drejtat e autorit të asaj vepre, (nëse nuk ia jepni atë klientit). Duket e çuditshme në këtë kontekst, apo jo? Epo, kjo është arsyeja pse çdo klient i zgjuar është në dijeni të ligjit të së drejtës së autorit kështu që është krejtësisht normale të prisni që klienti t’ju kërkojë të nënshkruani versionin e tij për të drejtat e autorit.

#7 Pagesa

Nuk ka asgjë më të keqe sesa të mos paguheni për punën tuaj si freelancer. Ose vonesa e pagesës sepse klienti dëshiron t’ju paguajë përmes një kombinimi të ndërlikuar të transferimit të parave.
Freelancer-s, ashtu si të gjithë njerëzit e tjerë kanë fatura për të paguar!! Pavarësisht nëse punoni me kohë të plotë ose kërkoni të bëni punë shtesë, të ardhurat vijnë nga vetë-punësimi juaj.

Mos vendosja e kushteve të qarta të pagesës të përcaktuara në kontratën tuaj freelance u lë hapësirë ​​klientëve të vonojnë pagesën. Pagesa një herë në muaj mund të funksionojë më së miri për ju, por nëse dëshironi mund ta përcaktoni pagesën në varësi të llojit tuaj të punës.

How to Get Paid As a Freelancer in 2021 (Apps & Advice That Work)

#8 Përfundimi i kontratës

Një klauzolë përfundimi lejon secilën palë të dalë nga kontrata e pavarur, në rast se marrëdhënia nuk po ecën në ritmin e duhur ose nuk po funksionon për ndonjë arsye. Nëse kjo është e shkruar në kontratë, ju keni pak më shumë kohë për t’u përgatitur për humbjen e të të ardhurave nëse një projekt nuk funksionon papritur.

#9 Firmat

Kjo nuk do të ishte një kontratë Freelance pa firmën e freelancer-it dhe të klientit. Pra, është koha të firmosni modelin tuaj të kontratës. Ju mund të zgjidhni ta bëni këtë në mënyrë dixhitale duke përdorur një aplikacion të thjeshtë, siç është Bonsai. Gjithashtu firmën mund a merrni  brenda Dokumentit të Google, si për shembull përmes emaili-t. Një freelancer duhet të sigurohet gjithmonë që kontrata po firmoset. Disa kontrata kanë klauzola të njëanshme. Për shembull, disa firma përfshijnë kufizime që ju ndalojnë të shkruani për dikë tjetër. Kjo ju vë një pozitë shumë të vështirë dhe të varur, sidomos nëse punoni si shkrimtar për disa klientë. Sigurohuni që kushtet e kontratës të jenë të drejta dhe jo të njëanshme.

How to: Create a Professional Email Signature as a Freelancer

6 nga librat më të mirë të financës personale

#1 Kuletë apo jetë? A i Kontrolloni Paratë apo Paratë Ju Kontrollojnë – Vicky Robin, Joe Dominguez, Monique Tilford

Ky është një ndër librat më të rekomanduar në lidhje me financat personale. Është fantastik sidomos për fillestarët të cilët kanë problem me motivimin për të menaxhuar paraë. Nuk ka të bëjë me kufizimin e theksuar të buxhetit, por në vend të kësaj Robin dhe Dominguez frymëzojnë lexuesit të mendojnë për balancën e shpenzimeve, në mënyrë që ata të marrin nën kontroll situatat financiare dhe të ndërtojnë një jetë më përmbushës.

Your Money or Your Life eBook by Vicki Robin | Rakuten Kobo

#2 Lumturia dhe Pasuria. Të jeni të lumtur ka më shumë rëndësi sesa të jeni të pasur -J.D

Online:

http://www.syri3.com/

http://sa-kra.ch/

Pavarësi financiare dhe mendime që lidhen me paratë. Lexoni këtë libër për më shumë detaje. Fantastik për fillestarët, por i vlefshëm për këdo që has pengesa në rrugëtimin e menaxhimit të parave. J.D sjell elementë psikologjikë në libër, për të diskutuar lumturinë dhe si ajo ndikon në raport me paratë. Në link-et e mësipërme, kërkoni librin online.

Your Money: The Missing Manual eBook by J.D. Roth - 9781449388881 | Rakuten Kobo United States

#3 Paratë dhe truri juaj -Jason Zweig

Zëeig ofron një këndvështrim tjetër në lidhje me: pse ne investojmë në mënyrën që investojmë & pse bëjmë shumë gabime. Ai ndërthur elementë të psikologjisë, ekonomisë dhe neuroshkencës. gjithë libri lidhet me eksplorimin e pse-së në kontekstin e investimit.

Your Money and Your Brain: How the New Science of Neuroeconomics Can Help Make You Rich: Zweig, Jason: 9780743276696: Amazon.com: Books

#4 Mësuesi milioner: 9 rregullat që duhet të kishit mësuar në shkollë -Andrew Hallam

Siç mund ta mendoni edhe nga titulli…vetë autori është një milionër…më rrogë mësuesi! Shumë njerëz nuk mendojnë se të qenit i pasur lidhet edhe me punët e zakonshme me rrogë të zakonshme, por mesa duket ekziston një lidhje midis tyre. Hallam ndan me lexuesit 9 rregullat për të arritur pavarësinë financiare.

Millionaire Teacher: The Nine Rules of Wealth You Should Have Learned in School, 2nd Edition | Wiley

#5 Si të menaxhosh paratë kur nuk ke para -Erik Wecks

Libër i rekomanduar për fillestarët të cilët nuk kanë edukim në lidhje me financat; ata që kanë borxhe dhe ata që varen nga paga e tyre. Nga studentët në pensionistët me buxhet të limituar, Wecks ju jep këshilla dhe shembuj si të filloni të menaxhoni paratë.

How to Manage Your Money When You Don't Have Any by Erik Wecks

#6 Milioner i ardhshëm: Si të bëhesh sipërmarrës dhe të zgjerosh biznesin me sukses -Jaime Tardy

Krijimi i një biznesi është një ndër rrugët më të suksesshmë të provuara për të qenë milioner. Jaime, një udhëzuese për sipërmarrësit ka intervistuar 100 milionerë dhe ka ndarë rezultatet me lexuesit.

The Eventual Millionaire: How Anyone Can Be an Entrepreneur and Successfully Grow Their Startup: Tardy, Jaime, Miller, Dan: 9781118674703: Amazon.com: Books

Qytetet që ju paguajnë nëse zhvendoseni dhe punoni atje…

Puna

Një nga përfitimet e shumta të punës nga shtëpia është se vendi i punës mund të jetë kudo që ju dëshironi! Qytetet, rajonet, shtetet dhe vendet e mëposhtme përdorin teknika të ndryshme për të joshur punonjësit të zhvendosen atje për të punuar. E habitshme, por e vërtetë!

Mësoni cilat janë këto vende:

#1  Tulsa, Oklahoma

Historikisht, qytetet janë përpjekur të tërheqin biznese për të rritur ekonominë e tyre, por në 2018, Tulsa u bë një nga qytetet e para të mëdha Amerikane që vuri në lëvizje idenë e zhvendosjes për punonjësit e huaj individualë. Programi Tulsa Remote ofron 10,000 dollarë të paguar në këste gjatë një viti për punonjësit që janë të gatshëm të zhvendosen në Tulsa.

Tulsa, Oklahoma will pay you $10,000 to move there and work from home

#2 Shoals, Alabama

Shoals, e vendosur në brigjet e lumit Tenesi, është një zonë historike, por gjithashtu moderne, e rëndësishme nga ana kulturore dhe e përballueshme ekonomikisht – vlera mesatare e një shtëpie atje është më pak se 139,000 dollarë. Ashtu si Tulsa, Shoals ofron 10,000 dollarë dhe përfitime të tjera specifikisht për punonjësit e huaj që pranojnë të zhvendosen atje brenda gjashtë muajve, përmes iniciativës Remote Shoals.

Shoals Chamber of Commerce - Home

#3 Topeka, Kansas

Topeka është një qendër e rëndësishme urbane që mban hijeshinë e një qyteti të vogël. Topeka është një qytet i gjallë dhe i larmishëm, me kulturë mbresëlënëse, arte, muzikë dhe argëtim, restorante të shkëlqyera dhe jetë nate, shkolla të mira, etj. Një shtëpi mesatre kushton vetëm 125,000 dollarë. Qyteti ofron deri në 15,000 dollarë dhe shpërblime potencialisht të mëdha për profesionistë të kualifikuar, duke përfshirë punonjësit, që zhvendosen atje përmes programit “Zgjidhni Topekën”.

Topeka, Kansas, wants you. They'll give you $15,000 to move there - Deseret News

#4 Savannah, Georgia

E gjallë, historike dhe e bukur, Savannah po kthehet në një qendër teknologjike e cila nuk ofron stimuj vetëm për zhvendosjen atje të kompanive teknologjike, por edhe për telekomunikuesit e teknologjisë. Qyteti i bukur bregdetar, i njohur për trashëgiminë e tij të pasur kulturore filloi programin Creative Technologies Incentives, i cili mbulon shpenzimet e lëvizjes deri në $ 2,000 për punëtorët e kualifikuar të teknologjisë, përfshirë edhe ata që punojnë në distancë për kompanitë e vendosura diku tjetër, gjithashtu dhe për punëtorët e vetë-punësuar në fushën e teknologjisë.

The 2021 Visitor Guide to Savannah, Georgia: Eat, Stay & Play

#5 Niagara Falls, New York

Nëse puna juaj e telekomunikimit nuk ju ka lejuar ende të përmbushni qëllimet financiare, ndoshta ka ardhur koha të mendoni për Ujëvarën e Niagarës. I famshëm pikërisht për ujëvarën gjigante që mban emrin e tij, qyteti ofron shumë më tepër sesa parkun shtetëror më të vjetër në Amerikë. Një parajsë në natyrë e  Nju Jorkut, Niagara Falls ofron të ashtuquajturit “pionierë urbanë”, përfshirë punëtorë virtualë, deri në 6,984 dollarë ndihmë kredie studentore për qiramarrësit dhe personat e gatshëm për të jetuar atje për të paktën dy vjet.

8 Top-Rated Tourist Attractions & Things to Do in Niagara Falls, NY | PlanetWare

Kur duhet të kursesh para?

Më pak se 1,00000

Kurseni para duke bërë “sakrifica të vogla” Krijoni një buxhet për të kontrolluar shpenzimet tuaja. Në mënyrë që ta bëni planin tuaj të funksionojë, vendosini transfertat automatike nga llogaria juaj e kreditit në llogarinë tuaj të kursimeve. Një shumë e tillë mund të kursehet në rast se keni kredi, për pushimet verore apo situata të tjera që kërkojnë një buxhet të caktuar. Përveç kësaj, është shumë e rëndësishme ruajtja e parave për raste emergjente.

Për më shumë detaje në lidhje me këtë temë mund të lexoni artikullin tonë:

https://wordpress.com/post/fukarai.art.blog/569

Your Summer Vacation Plans & COVID-19 | UKNow

1,000000-5,000000

Kursimet e para prej 1000000 L ndonjëherë janë shuma më e vështirë për tu arritur. Por, menjëherë pas kësaj arritjeje produktive mundohuni të përdorni metoda të dobishme, si krijimin e një llogarie personale që do t’iu ndihmojë në uljen e shpenzimeve të përditshme. Shfrytëzoni metoda që mund t’ju ndihmojnë të arrini synimet financiare. Do e falenderoni veten kur t’ju duhet të paguani universitetin e fëmijëve ose kurset profesionale dhe të keni llogarinë e krijuar paraprakisht.

6,000000-10,000000

Todd Christensen, autor i librit “Everyday Money for Everyday People” thotë se kursimet janë për raste emergjente dhe qëllime afatshkurtra, jo llogari për ndërtimin e pasurisë. “Mos u shqetësoni për normat e interesit. Shqetësohuni për sigurinë dhe aksesin, ”shprehet ai. Kjo shprehje është shumë e vërtetë, por pasi ju të jeni afruar me vlerën $10,000 mund të vendosni të ngadalësoni me ruajtjen për kursimet e emergjencës për të filluar kursimin për qëllime të tjera si ndërtimin e pasurisë e cila asnjëherë nuk është ide e keqe. Supozojmë se ju arrini të kurseni një shumë prej  7,500000 për situata të papritura. Me kalimin e kohës mund të ndani buxhetin, një pjesë për raste emergjente dhe një pjesë për plotësimin e synimeve të tjera si blerja e një makine, veshje të reja apo çfarë do plani të keni në të ardhmen.

How To Buy A New Car: Get The Best Deal | Bankrate

15,000000-20,000000

Pas një periudhe kursimi ka ardhur koha të pyesni veten: “A jam duke kursyer shumë?”. Asnjëherë nuk mund të jeni duke kursyer “shumë”, por mund të keni mjaftueshmë para për kursimet afatshkurtra. Në një moment të caktuar, është e arsyeshme që të ndaleni dhe të përqendroheni në kursimin për qëllime të tjera. Sapo të arrini në këtë nivel, ju do të ndiheni të kënaqur me menaxhimin e shpenzimeve dhe ruajtjen e parave për investime më të mëdha si blerja e shtëpisë. Gjithashtu, mos harroni edhe kursimet e pensionit! Siguria për të ardhmen është një ndër bazat e menaxhimit të mirë të financave.

First-Time Home Buying Guide: Everything You Need To Know

4 mënyra për të gjeneruar audiencë në LinkedIn

LinkedIn është një platformë e suksesshme profesionale e cila ju ndihmon në pothuajse çdo aktivitet që lidhet me botën e biznesit.

Dëshironi të ndërtoni identitetin e kompanisë tuaj? LinkedIn është një vend i mirë për të filluar me zbatimin e planeve interesante!

Dëshironi të promovoni një produkt apo shërbim? Sërish jeni në vendin e duhur! Megjithatë, shumë njerëz  gabojnë në lidhje me përdorimin e LinkedIn, dhe për këtë arsye, shumica e përmbajtjes së postuar aty nuk është në nivelin e kërkuar.

Prandaj, sot do ju prezantojmë 4 mënyra të cilat kanë provuar se kanë sukses në gjenerimin e një audience organike në postimet tuaja.

#1 Video informative që tërheqin vëmendjen

Nëse po kërkoni të zgjeroni karrierën dhe aftësitë tuaja, LinkedIn mbetet platforma profesionale më e populluar për këtë qëllim. Gjatë ditës, njerëzit shpenzojnë rreth një orë në YouTube, më shumë se 30 minuta në Facebook dhe një kohë të papërcaktuar në Snapchat dhe Instagram. Në total, kjo përkthehet në rreth 6 vite kohë e kaluar në rrjete sociale.

Por, LinkedIn nuk është njësoj! Njerëzit pothuajse se përdorin fare këtë platformë krahasuar me të tjerat. Shumica e tyre shpenzojnë më pak se dy orë në javë, pra vetëm pak minuta në ditë në LinkedIn. Përkatësisht, 24 minuta në 5 ditë. Zakonisht kërkimet janë të shpejta në këtë platformë, që do të thotë se pritshmëritë për një numër të madh pëlqimesh do ishin jo realiste këtu! Aq më tepër nëse postimi juaj nuk shoqërohet me një imazh apo video.

Videot janë forma dominuese e përcjelljes së informacionit në mënyrë të shkurtër dhe interesante. Në LinkedIn videot që tregojnë një ngjarje apo transmetojnë një mesazh zakonisht zgjasin nga 3-10 minuta, në varësi të temës.

Videot argëtuese, që ofrojnë njohuri të reja dhe janë të shkurtra  tërheqin vëmendjen e audiencës. Ato ofrojnë më shumë vlerë në lidhje me përmbajtjen në krahasim me format e tjera vizuale.

Your LinkedIn Feed is Coming to Life with Videos from LinkedIn Influencers | Official LinkedIn Blog

2. Tekst i thjeshtë = Shikueshmëri më e madhe

Ashtu si LinkedIn,  edhe Twitter është një nga platformat sociale më pak të përdorura që njerëzit ose i duan ose i urrejnë.

Kur pyesni dikë se cili është rrjeti i tij i preferuar social, Twitter nuk është gjithmonë në krye të listës. Zakonisht fituesit janë Instagrami ose Facebook.

Por, në një botë të mbushur plot me reklama, vetë-promovim dhe përmbajtje, Twitter u dha njerëzve të zakonshëm mundësinë për të postuar tekste të rastësishme dhe domethënëse, por në një mënyrë të thjeshtë.

E thënë më thjesht, Twitter është platforma fituese kur vjen puna te postimet koncize. Kemi mësuar që në marketing imazhet, pamjet dhe gjithçka përveç tekstit të thjeshtë është çelësi i suksesit.

Ndërkohë, postimet e thjeshta gjenerojnë më shumë pëlqime, komente dhe shikime në krahasim me çdo formë tjetër të përmbajtjes në LinkedIn. Po ashtu edhe përdorimi i emojit pasi ato tërheqin vëmendjen dhe i bën njerëzit të lexojnë postimin tuaj.

11 Top Tips For Writing A Lead-Generating LinkedIn Post - Allan Dib

3. Ndaloni përdorimin e LinkedIn si një rrugë me një drejtim

Mediat sociale në ditët e sotme janë hap i rëndësishëm në hapësirën e marketingut.

Pse?

Sepse çdo marketer i mundëshëm ka të njëjtën strategji:

Promovime të shumta

Ne i shohim mediat sociale si këtë mjet për të arritur shikueshmëri në përmbajtje që ofrojmë. Dhe sigurisht, njerëzit angazhohen me to. Por ne shpesh ne nuk japim maksimumin. Thjesht supozojmë se njerëzit do të klikojnë, komentojnë dhe pëlqejnë atë çfarë ne postojmë. Ky cikël për shumicën e marketerëve dhe kompanive duket kështu:

Krijoni postim të ri në blog -> publikoni -> përsërisni.

E shihni çfarë mungon? Interaktiviteti dhe përpjekja aktuale.

Por nëse nuk ka reciprocitet, nuk mund të prisni interaktivitet të vazhdueshëm. Komentoni në postimin tuaj. Nxisni diskutime në një postim me blog. Kërkoni reagime. Përgjigjuni komenteve.

Më mirë akoma: kërkojuni vërtet njerëzve që ju ndjekin që të japin mendimin e tyre për temat për të cilat dëshironi të mësoni më shumë. Kërkoni ide të tjera dhe hapni diskutimin për këdo.

Complete LinkedIn marketing guide for businesses | Sendian Creations

4. Shkruani përmbajtje më të drejtpërdrejtë

Shumica e njerëzve përdorin mediat sociale për një arsye thelbësore: për të drejtuar audience diku.

Por kur bëhet fjalë për LinkedIn, afrimi i njerëzve shpesh mund të prodhojë një interaktivitetmë të mirë.

Edhe pse është mirë të kesh disa klikime në postimin tënd të fundit, kjo mund të mos jetë tamam taktika më tërheqëse.

Dëshironi ndërveprim të vërtetë?

Mos shpërndarni postime si ato q% 99 përqind e audiencës suaj injoron. Nuk ia vlen!

Në vend të kësaj, postoni histori të shkurtra që lidhin audiencën tuaj pa i detyruar ata të largohen nga platforma ose të mos ju ndjekin më. Ndoshta kjo nuk do të sjellë trafik të drejtpërdrejtë në profilin tuaj, por do t’ju përqëndrojë në hapat e mëtejshëm. Tërheqja e njerëzve të duhur dhe marketimi i vetes në të njëjtën kohë.

Përmbajtja e mirë fiton çdo herë!

Aaron Orendorf, kryeredaktor i Shopify Plus, është një mjeshtër kur bëhet fjalë për këtë taktikë. Ai poston artikuj, por të shkurtër, të cilët me siguri kanë më shumë shikushmëri se sa një blog me 10000 fjalë.

Njerëzit preferojnë tekste të shkurtra dhe interesante për të thyer monotoninë e rutinës në rrjetet sociale.

Prandaj, këtë duhet ti ofroni atyre!

How Marketers Can Target Their Ideal Audience Using LinkedIn Direct Sponsored Content | LinkedIn Marketing Blog

Pra, LinkedIn është një platformë e gjerë, me përmbajtje të pafundme promovuese por jo vetëm.

Për të pasur sukses në LinkedIn dhe për të prodhuar me të vërtetë angazhim në postimet tuaja, publikoni video që thërrasin për diskutim.

Shkruani postime të shpejta të bazuara në tekste apo situata që tërheqin vëmendjen dhe nxisin komunikim.

Ndaloni përdorimin e LinkedIn si një rrugë me një drejtim. Postoni dhe më pas përgjigjunini dhe angazhohuni me ata që pëlqejnë postimin tuaj.

Njerëzit e përdorin LinkedIn për të postuar përmbajtje të mirë, por që nuk promovohet siç duhet. Devijoni nga e zakonshmja dhe do të zbuloni nivele shumë më të larta të angazhimit të qëndrueshëm.

Fito para duke edituar foto!

#1 Bashkëpuno me një fotograf

Një nga mënyrat më fitimprurëse për të gjetur klientë në editimin e fotove është bashkëpunimi me njerëz të kësaj fushe. Zakonisht, fotografitë e dasmave kërkojnë editim të mirëfilltë, por jo vetëm. Ka plot kërkesa për profesionistë në fushën e fotografisë në tërësi. Një ndërveprim me njerëz që kërkojnë ndihmë për editim, do ishte hap i mirë për të avancuar në këtë profil.

75% of photographers said to lose all jobs due to COVID-19 - DIY Photography

#2 Fiverr

Fiverr është një platformë e pavarur që lejon të gjitha llojet e profesionistëve të shfaqin dhe shesin shërbimet e tyre. Editimi i fotove është mjaft i kërkuar, kështu që aty ka shumë mundësi për të fituar klientë të rinj.

Ju mund t’i shisni shërbimet duke krijuar “propozime” ose paketa të ndryshme që njerëzit mund të blejnë.

Për shembull, mund të krijoni një propozim specifik për editimin e fotove të dasmave ose mund të krijoni një për editimin e fotove në Instagram. Kjo varet se ku jeni më të aftë. Por sa më shumë të angazhoheni, aq më shumë klientë do të fitoni.

Fiverr - Freelance Services Marketplace for Businesses

#3  Krijoni / Shisni një Kurs Online Editimi

Një mënyrë alternative për të fituar para është duke ofruar eksperiencën tuaj në formën e një kursi dixhital.

Ekziston një treg në rritje për edukimin online dhe njohuritë tuaja janë të vlefshme për njerëzit që duan të përmirësojnë aftësitë e tyre edituese.

Mund të krijoni një kurrikulë të thjeshtë kursi që përmban një program specifik të një stili të caktuar editimi.

7 Best Video Editing Courses & Classes [2021 APRIL] [UPDATED]

#4  Agjenci Marketingu

Agjencitë e marketingut zakonisht ofrojnë shërbime si krijim të brandeve, fotografi të produkteve, marketing në media sociale dhe marketing dixhital. Sidoqoftë, shumë agjenci nuk kanë një editues të brendshëm të dedikuar.

Vendosni shërbimet tuaja për editimin e fotove në agjencitë e marketingut që ju pëlqejnë. Me siguri edhe ata kanë nevojë për një shërbim profesional!

#5 Fotografitë e Mediave Sociale për Bizneset e vogla

Bizneset e thjeshta shpesh kanë nevojë për ndihmë në marketingun e bizneseve të tyre në internet ose në mediat sociale. Restorantet lokale, furrat e bukës, butikët dhe kafenetë, apo bizneset e tjera, të gjithë përfitojnë nga reklamimi i duhur.

Shumica e bizneseve të vogla nuk kanë kapacitet për të punësuar një menaxher të mediave sociale me kohë të plotë, kështu që ata përfundojnë duke e bërë vetë marketingun e tyre. Kjo shpesh rezulton në burime më pak tërheqëse me foto të edituara dobët.

Kërkoni biznese të cilat mund të kenë nevojë për ndihmën tuaj. Pastaj, vendosni shërbimet tuaja dhe tregojuni atyre se si aftësitë tuaja për editimin e fotove mund të ndihmojnë në përmirësimin e imazhit të biznesit të tyre.

6. Editoni Fotografi të Produkteve

Ndoshta nuk është forma më tërheqëse e editimit, por fotografitë e produkteve janë jashtëzakonisht të rëndësishme për shumë biznese.

Prandaj, nëse doni të fitoni para për editimin e tyre, merrni parasysh të specializoheni edhe në këtë fushë.

Mundohuni të lidheni me pronarët e bizneseve që janë të interesuar të shesin produktet e tyre. Fotografia është një element thelbësor i faqeve online, dhe fotot që editohen në një stil të qëndrueshëm janë të rëndësishme për të arritur një markë kohezive.

7. Agjenci imobiliare

Agjentët e pasurive të patundshme mbështeten te fotot për të reklamuar ofertat e tyre dhe për të promovuar shërbimet për klientët e ardhshëm.

Ata mund ti fotografojnë edhe vetë pronat, por një editim cilësor i fotografive ndihmon në përmirësimin e marketingut.

Nëse njihni ndonjë agjent të pasurive të patundshme, ofrojini shërbimet tuaja dhe shihni nëse mund të bashkëpunoni për të promovuar biznesin siç duhet.

The qualities of a successful real estate agent

8. Fotografi Për Përfaqësitë e Automjeteve

Përfaqësitë e makinave gjithashtu mbështeten në foto me cilësi të lartë të automjeteve të tyre për të fituar klientë.

Stili i fotografisë te makinat është bazik dhe i drejtpërdrejtë, kështu që kjo mund të shërbejë si një mundësi e mirë praktike nëse jeni në fillim të karrierës suaj.

9. Studio fotografike

A keni ndonjë studio fotografie në zonën tuaj?

Pronarët e studiove shpesh kërkojnë ndihmë për editimin në mënyrë që ata të jenë më efikas me kohën e tyre. Prezantohuni me fotografët vendas dhe pronarët e studiove dhe ofroni aftësitë tuaja.

Ashtu si kur jeni duke punuar së bashku me fotografët e dasmës, është e rëndësishme të jeni të pranueshëm në drejtimin e fotografit. Sigurohuni që të jeni fleksibël dhe korrektë për të pasur rezultate të suksesshme.

10.  Klasë individuale

Shumë njerëz preferojnë të mësojnë personalisht sepse kjo ofron një qasje më praktike të njohurive.

Nëse preferoni të jepni mësim personalisht për editmin e fotove në vend të krijimit të një kursi online, shikoni nëse mund të bashkëpunoni me një shkollë, universitet ose studio. Kjo do t’ju ndihmojë të shmangni koston e sigurimit të një lokacioni për mësimdhënie.

Plus, do t’ju japë të gjitha llojet e materialit dhe besueshmërinë e kërkuar nga klientët dhe kjo mund t’ju ndihmojë në mundësitë që ju ofrohen në të ardhmen.

Create your website with WordPress.com
Get started