6 Sfida super interesante për të kursyer para

Me siguri tani e ke humbur numërimin se sa herë je përpjekur të sfidosh veten për të kursyer para dhe sa herë ke dështuar gjatë kësaj kohe! Por, kur vjen puna te paratë, ka gjithmonë një mundësi tjetër. Gati për sfidën e radhës? Sot do të të prezantojmë 6 metoda kursimi nga të cilat mundContinue reading “6 Sfida super interesante për të kursyer para”

10 Mënyra kreative për të fituar para

Të menaxhosh financat personale nuk është gjithmonë e lehtë! Pavarësisht përpjekjeve të vazhdueshme për t’i kontrolluar ato në çdo hap, shpeshherë na duhet të përballemi “dëshpërimisht” me nevojën për të shpenzuar më pak në përditshmërinë tonë. Po sikur të të them që ka plot mënyra interesante për të fituar para pa u detyruar të kurseshContinue reading “10 Mënyra kreative për të fituar para”

Përmbush këto synime financiare…përpara moshës 40 vjeç!!

Të gjithë kemi synime financiare. Këto janë të ndryshme në faza të ndryshme të jetës. Për shembull, planifikimi i daljes në pension mund të mos jetë prioritet për ju nëse jeni rreth të 20-ve, por është padyshim prioritet për një 40 vjeçar/e. Nëse në moshën e rinisë angazhimet kryesore lidhen me shpenzime më të menaxhueshmeContinue reading “Përmbush këto synime financiare…përpara moshës 40 vjeç!!”

Minimalizmi si stil jetese

Me siguri e ke dëgjuar shpeshherë termin ‘Minimalizëm’. Sidomos kohët e fundit. Minimalizmi ndonjëherë merr një konotacion negativ. Kjo për shkak se njerëzit shpeshherë mendojnë për Idenë që krijon ky term, përpara Fitimit dhe avantazheve që procesi ofron. Duke menduar se duhet hequr dorë nga gjërat me vlerë, ata në fakt humbasin ose deformojnë plotësishtContinue reading “Minimalizmi si stil jetese”

Si të zotërosh financën personale në 2021? (Dhe të kursesh para fare lehtë?)

Paraja…është gjithmonë në qendër të vëmendjes sonë! Qoftë në formën e planifikimeve individuale, ashtu edhe në formën e bisedave të përbashkëta. Sipas një studimi të kryer nga Northwestern Mutual, një përqindje prej 44% të njerëzve të intervistuar deklaruan se financat ekonomike përbënin faktorin që shkaktonte më shumë stres në jetët e tyre. Por, ky artikullContinue reading “Si të zotërosh financën personale në 2021? (Dhe të kursesh para fare lehtë?)”

Create your website with WordPress.com
Get started