Design a site like this with WordPress.com
Get started

5 arsyetime kritike mbi paratë, nga Dave Ramsey

Dave Ramsey është një mësues personal i financave, i cili ka shkruar disa libra, drejton një emision në radio dhe jep lëndën “Universiteti i Paqes Financiare” (FPU). Qasja e tij e thjeshtë ndaj parave ka frymëzuar mbi 5 milion amerikanë për të paguar borxhet e tyre, për të kursyer para dhe për të arritur lirinëContinue reading “5 arsyetime kritike mbi paratë, nga Dave Ramsey”

Si të planifikosh buxhetin mujor?

Krijimi i një buxheti është baza kryesore për një themel të fortë financiar. Kjo të ndihmon të menaxhosh mirë paratë, të kontrollosh shpenzimet, të kursesh më shumë, të shlyesh borxhet apo të qëndrosh larg tyre. Mirë-menaxhimi i të ardhurave është më i lehtë kur ke një pamje të saktë të parave që hyjnë dhe dalinContinue reading “Si të planifikosh buxhetin mujor?”

Si të zotërosh financën personale në 2021? (Dhe të kursesh para fare lehtë?)

Paraja…është gjithmonë në qendër të vëmendjes sonë! Qoftë në formën e planifikimeve individuale, ashtu edhe në formën e bisedave të përbashkëta. Sipas një studimi të kryer nga Northwestern Mutual, një përqindje prej 44% të njerëzve të intervistuar deklaruan se financat ekonomike përbënin faktorin që shkaktonte më shumë stres në jetët e tyre. Por, ky artikullContinue reading “Si të zotërosh financën personale në 2021? (Dhe të kursesh para fare lehtë?)”