Disa sekrete si kursehet para në Airbnb!

Nëse nuk keni dëgjuar më parë për të, Airbnb është një komunitet i besuar për njerëzit të cilët ofrojnë dhe ata që rezervojnë vende akomodimi në të gjithë botën. Në ditët e sotme është kthyer në një industri të vërtetë mikpritjeje.  Në vend të hoteleve dhe moteleve, ju mund të merrni me qira hapësira personaleContinue reading “Disa sekrete si kursehet para në Airbnb!”

Si të nisni biznesin tuaj të fotografisë?

1. Qëllimi i biznesit Për të patur sukses, fillimisht duhet të caktoni qëllimet kryesore për biznesin e ri dhe të ndiqni rrugën që do ju çojë në përmbushjen e tyre. Mendojeni pasionin si një vizion afatgjatë që dëshironi të transformoni në një biznes të suksesshëm. Disa shembuj të qëllimeve personale mund të jenë: Dua tëContinue reading “Si të nisni biznesin tuaj të fotografisë?”

5 arsyetime kritike mbi paratë, nga Dave Ramsey

Dave Ramsey është një mësues personal i financave, i cili ka shkruar disa libra, drejton një emision në radio dhe jep lëndën “Universiteti i Paqes Financiare” (FPU). Qasja e tij e thjeshtë ndaj parave ka frymëzuar mbi 5 milion amerikanë për të paguar borxhet e tyre, për të kursyer para dhe për të arritur lirinëContinue reading “5 arsyetime kritike mbi paratë, nga Dave Ramsey”

Kurse para me këto 9 Receta të shijshme gatimi

Thuajini mirupafshim shpenzimeve të tepërta nga ushqimet e blera jashtë apo faturave të darkave në restorante . Provoni këto 9 receta tepër të shijshme, të lehta dhe pa shumë kosto dhe jepini tjetër esencë gatimit në shtëpi. Ndiqni videot shoqëruese për të parë mënyrën e plotë të gatimit të tyre. MËNGJES #1 Vezë dhe burritoContinue reading “Kurse para me këto 9 Receta të shijshme gatimi”

Mos u beso këtyre miteve rreth parave…

Paraja do jetë gjithmonë në qendër të vëmendjes dhe këtë se mohojmë dot. Ndoshta pikërisht për këtë fakt, shpeshherë ne përballemi me mite të ndryshme rreth tyre. Që nga financat personale, TV, lajmet, historitë, librat, asnjëherë nuk mungojnë këshillat: si të fitosh më shumë, si të kursesh, si të zgjedhësh një punë të mirë etj.Continue reading “Mos u beso këtyre miteve rreth parave…”

Disa këshilla financiare nga Milionerët!

Nuk mund të jemi të gjithë milionerë në moshën 30 vjeç, por padyshim mund të përdorim disa nga këshillat financiare të atyre që janë të tillë. Kur vjen puna te paratë, gjithmonë do të ketë mendime kontradiktore për t’i menaxhuar ato siç duhet, megjithatë, pavarësisht faktit që eksperiencat janë personale, disa këshilla nga njerëz tëContinue reading “Disa këshilla financiare nga Milionerët!”

Si të planifikosh buxhetin mujor?

Krijimi i një buxheti është baza kryesore për një themel të fortë financiar. Kjo të ndihmon të menaxhosh mirë paratë, të kontrollosh shpenzimet, të kursesh më shumë, të shlyesh borxhet apo të qëndrosh larg tyre. Mirë-menaxhimi i të ardhurave është më i lehtë kur ke një pamje të saktë të parave që hyjnë dhe dalinContinue reading “Si të planifikosh buxhetin mujor?”

Përmbush këto synime financiare…përpara moshës 40 vjeç!!

Të gjithë kemi synime financiare. Këto janë të ndryshme në faza të ndryshme të jetës. Për shembull, planifikimi i daljes në pension mund të mos jetë prioritet për ju nëse jeni rreth të 20-ve, por është padyshim prioritet për një 40 vjeçar/e. Nëse në moshën e rinisë angazhimet kryesore lidhen me shpenzime më të menaxhueshmeContinue reading “Përmbush këto synime financiare…përpara moshës 40 vjeç!!”

Create your website with WordPress.com
Get started