Si të fitosh më shumë para se vetëm me pagën aktuale?

#1 Krijoni biznesin tuaj Nëse jeni të lodhur nga pagat minimale dhe keni edhe dëshirën më të vogël për të filluar një biznes, atëherë mos hezitoni të filloni. Megjithatë, kjo është shumë e rëndësishme: mos e lini punën tuaj derisa të fitoni mjaftueshëm të ardhura për të zëvendësuar të ardhurat dhe përfitimet aktuale. Kjo doContinue reading “Si të fitosh më shumë para se vetëm me pagën aktuale?”

5 arsyetime kritike mbi paratë, nga Dave Ramsey

Dave Ramsey është një mësues personal i financave, i cili ka shkruar disa libra, drejton një emision në radio dhe jep lëndën “Universiteti i Paqes Financiare” (FPU). Qasja e tij e thjeshtë ndaj parave ka frymëzuar mbi 5 milion amerikanë për të paguar borxhet e tyre, për të kursyer para dhe për të arritur lirinëContinue reading “5 arsyetime kritike mbi paratë, nga Dave Ramsey”

Gabimet që duhet të shmangni kur jepni para borxh

Situatat e vështira me të cilat duhet të përballet njerëzimi sot, kaq shumë falimentime, biznese të mbyllura dhe papunësi, e bëjnë situatën ekonomike akoma më sfiduese nga ç’mund të ketë qenë pak muaj më parë. Disa njerëz mund të fillojnë të kërkojnë ndihmë financiare te të afërmit e tyre – miqtë dhe anëtarët e familjes.Continue reading “Gabimet që duhet të shmangni kur jepni para borxh”

Create your website with WordPress.com
Get started