Fito para duke shitur fotografi online

Në ditët e sotme ka plot mënyra për të fituar para, por, e kishit menduar ndonjëherë që një prej tyre mund të jetë shitja e fotografive online?!
Fotografitë kërkohen gjithnjë e më shumë, që nga kompanitë e mëdha, bizneset e vogla, e deri te blogerët, dizajnerët grafikë dhe botuesit.
Në këtë udhëzues, ne do të ndajmë 7 vendet më të mira online kur mund të shisni fotot tuaj për të fituar para.
Fillimisht, le tu përgjigjemi pyetjeve.


Kush blen fotografi online dhe cila kategori kërkohet më shumë?
Kryesisht janë blogerët dhe pronarët e bizneseve ata të cilët janë më tepër të interesuar për të blerë fotografi online.


Kategoritë e preferuara:

Njerëz – fëmijë dhe të rritur nga çdo vend dhe kulturë!


Individë duke punuar- Këto imazhe janë shumë të pëlqyera nga bizneset. Njerëzit që punojnë me laptopë, shkruajnë, flasin në një mbledhje, etj.

Ushqime – Lloje të ndryshme të ushqimeve.


Qytetet – Peizazhe të qytetit, ndërtesa, njerëz që ecin.

Natyra – Një ndër elementët që nuk mungon asnjëherë.


Udhëtime – Fotografitë nga e gjithë bota.

Vendet më të mira për të shitur fotot tuaja në internet

#1 Në faqen tuaj personale

Vendi më i mirë për të shitur fotograi është duke shfrytëzuar website-n tuaj personal.
Kjo sepse:
Mund t’i vendosni vetë çmimet.
Askush tjetër nuk merr pjesë në biznesin tuaj personal.
Keni kontroll 100% mbi mënyrën si duken fotot.
I vendosni ju termat dhe kushtet.
Me pak fjalë, JU kontrolloni çdo gjë!
Nëse ende nuk zotëroni një website tuajin nuk është e vështirë ta krjoni një! Pjesa më e madhe e faqeve të cilat përmbajnë fotografi krijohen në WordPress. Pas këtij hapi, ju mbetet të organizoni fotot në një mënyrë bindëse në mënyrë që të tërhiqni vizitorë të interesuar për t’i blerë ato.

Sell Media - Sell photos, prints, and videos from your WordPress website

#2 Adobe Stock

Ky është një site i krijuar nga prodhuesi i programeve më të njohura të softuerit për editimin e fotografive, përfshirë Photoshop-in dhe Lightroom. Kjo platformë ka ekzistuar për më shumë se 10 vjet dhe njihet si vendi i parë online i përdorur për të shitur fotografitë.
Pasi ngarkohen, ato bëhen pjesë e bibliotekës së Adobe Stock, që do të thotë se janë gjithashtu të disponueshme në aplikacione të tjera të Adobe duke arritur miliona përdorues si edhe blerës të mundshëm.
Kontribuesit fitojnë afërsisht 20% – 60% duke përdorur Adobe Stock. Dhe, ndryshe nga disa tregje të tjera, Adobe Stock nuk ju detyron të jepni të drejtat ekskluzive të imazheve tuaja. Pra, kjo do të thotë që ndërkohë që shisni në Adobe Stock mund të shisni njëkohësisht dhe në platforma të tjera!
Nëse dëshironi ta provoni klikoni këtu:


https://enviragallery.com/refer/sell-to-adobe-stock/

Best Place to Sell Photos Online, Footage Clips, Illustrations, & Vectors – Adobe Stock

#3 Shutterstock

Shutterstock njihet në më shumë se 15 vite si një faqe online për blerjen e fotografive. Përmban mbi 200 milion imazhe, video dhe këngë muzikore dhe kjo tregon se edhe blerësit janë në një numër shumë të lartë.
Në këtë website mund të fitoni para të konsiderueshme. Sipas të dhënave të faqes personat që kanë shitur fotografitë e tyre në në Shutterstock kanë fituar mbi 500 milion dollarë në të gjithë botën!
Shutterstock ju lejon të ruani të drejtat e autorit. Gjithashtu u jep meritë zotëruesve onarëve të imazheve, gjë që përbën një plus të madh për mbrojtjen e pronësisë dhe tregtimin e markës suaj.
Nëse bëheni kontribues i faqes, do të fitoni para sa herë që dikush blen dhe shkarkon imazhin tuaj. Mund të fitoni nga 20% në 30% të çmimit të fotografike, për të cilat Shutterstock paguan çdo muaj.
Ashtu si Adobe Stock, as Shutterstock nuk ju detyron të përdorni ekskluzivisht websiten e tyre. Ju shisni edhe në Adobe Stock edhe Shutterstock në të njëjtën kohë!
Provojeni këtu:

https://shutterstock.7eer.net/c/1252933/42119/1305?u=https%3A%2F%2Fsubmit.shutterstock.com%2F

Sell photos, footage clips, illustrations & vectors | Shutterstock

#4 Etsy

Etsy njihet më mirë si vendi ku blihen dhe shiten mallrat unikë të punuara me dorë. Megjithatë, në këtë platformë mund të shisni edhe fotografitë. Etsy ka një audiencë më të madhe sesa shumica e websiteve të tjera dhe ju jep mundësinë të shisni imazhe dixhitale, por edhe të printuara. Me pak fjalë nëse po kërkoni të zgjeroni biznesin e fotografisë, Etsy është një mundësi e mirë për këtë!
Kini paraysh nëse shisni fotografi të printuara, duhet të merrni parasysh kostot e printimit, paketimit dhe transportit.

How to Sell Print on Demand Products on Etsy | Prodigi

#5 Crestock

Crestock është një mënyrë më “pasive” për të fituar para. Mjafton të krijoni një llogari falas dhe të ngarkoni fotot që dëshironi. Ekipi i Crestock bën vlerësimin e imazheve tuaj dhe i shton në portofol në mënyrë që klientët t’i blejnë ato.
Ju mund të shkruani fjalë kyçe dhe përshkrime për secilin imazh, në mënyrë që të rriten mundësitë për miratimin e tyre nga editorët e website-s . Përveç kësaj fjalët kyçe e bëjnë më të lehtë gjetjen e fotove nga vizitorët e faqes.

Where To Sell Photos Online [Make Money With Profit]

#6 500px

500px është një treg virtual që ju ndihmon të krijoni një portofol të imazheve tuaja dhe të fitoni para. Është një nga vendet më të mira për të shitur fotografi online.
Ky website ka një algoritëm që rrit ekspozimin tuaj duke kaluar imazhet që ngarkoni në një faqe Discovery, e cila shikohet nga mijëra vizitorë çdo ditë.
Faqja gjtihashtu ofron analiza dhe gjurmime të të dhënave në mënyrë që të shihni se si ecin imazhet tuaja në krahasim me ato të konkurrentëve. Keni menduar ndonjëherë se sa klikime marrin imazhet që ju postoni? Po rolin e renditjes së tyre? 500px ju ndihmon të gjeni përgjigjet e kërkuara.

500px

Profilet më të kërkuara si Freelancer

Me siguri e keni dëgjuar shpesh termin “freelancer”.

Një Freelancer është një person i cili punon online në mënyrë të pavarur në lidhje me projekte të caktuara nga klientë në vende të ndryshme të botës. Vetëm në SH.B.A ka rreth 53 milion individë të cilët punojnë si Freelancers dhe ky numër vazhdon të rritet, duke e kthyer këtë në një burim të ardhurash për shumë profesionistë. Me kaq shumë njerëz të vetë-punësuar që sigurojnë jetesën duke punuar virtualisht, sigurisht edhe kërkesat janë të larta. Mësoni se cilat janë profilet më të kërkuara si Freelancer duke i hedhur një sy listës sonë që mund t’ju ndihmojë të hidhni hapin tjetër në udhëtimin tuaj profesional.

1. Zhvillues  (kodues, programues)

Programimi ka qenë, dhe aktualisht, është një ndër karrierat më të kërkuara në botë. Meqenëse në dukje çdo biznes, organizatë dhe projekt ka nevojë për një prezencë online, ekziston nevoja për profesionistë të kualifikuar për ta ndërtuar atë.

Programuesit specializohen në profile të ndryshme në varësi të përvojës dhe interesave të tyre: Për shembull, disa kanë si detyrë të realizojnë ndërfaqe grafike nga kodet, ndërsa disa të tjerë përqendrohen në bazat e të dhënave, skriptimin dhe ndërtimin e arkitekturës së tyre. Për të pasur sukses si një programues, duhet të jeni të aftë me gjuhët e kodimit si Python, Ruby, Java, Sëift etj.

The future builders will be programmers - Build Magazine

2. Dizajner

Dizajni kreativ është një fushë e kërkuar që përfshin krijimin e imazheve grafike, logove, banerave, reklamave etj. Për të pasur sukses në këtë fushë, do ju duhet një portofol i larmishëm për t’u treguar klientëve të ardhshëm llojet dhe cilësinë e punës që mund të prodhoni. Një portofol solid i dizajnit është thelbësor por edhe diçka që ju ndërtoni me kalimin e kohës, kështu që krijimi i trendeve të fundit, mësimi i teknikave të reja dhe zhvillimi i aftësive tuaja është thelbësor në këtë drejtim.

3. Shkrimtar

Që në momentin që shkrimi u deklarua mbret i marketingut modern, kompanitë janë gjithmë e më shumë në kërkim të krijimit të artikujve me cilësi të lartë, blogeve, udhëzuesve, njoftimeve dhe llojeve të tjera të përmbajtjes së shkruar.

Për t’u bërë një shkrimtar i pavarur, duhet të keni aftësi shumë të zhvilluara të të shkruarit, gramatikë fantastike si dhe sigurisht,  talent në këtë fushë. Ashtu si me dizajnerat, të kesh një portofol të fuqishëm është thelbësor për të prezantuar punën tuaj dhe për të tërhequr klientë të mundshëm.

How Content Writing Can Help You Land Your Dream Job | by Alex Galinos | The Startup | Medium

4. Marketing

Të punosh si një Freelancer në marketing do të thotë të merresh me krijimin e ads-ave me pagesë, mediat sociale, mesazhet dhe çdo gjë tjetër që ndikon pozitivisht rritjen e një biznesi të suksesshëm. Në ditët e sotme ka një komunitet të madh të profesionistëve të pavarur të marketingut dhe konsulentëve. E dini çfarë kanë të përbashkët ata? Aftësi dixhitale të mira!

Marketerët kanë për detyrë të ideojnë, ekzekutojnë dhe optimizojnë strategjitë dixhitale që mbulojnë çdo interes të konsumatorit. Kjo do të thotë që ata duhet të kenë një njohuri të fuqishme të bazave dixhitale si SEO, analizës së të dhënave, përvojës së përdoruesit, etj. Diversiteti i aftësive të kërkuara në hapësirën e marketingut shtyn kërkesën për individë të ri në këtë industri.

5. Përkthyes

Për botuesit, firmat reklamuese dhe korporatat globale, përmbajtja e lokalizuar është një nga rrugët më efektive të marketingut. Në disa vende dhe kultura, mund të jetë gjithashtu mënyra e vetme për tu lidhur me klientët e mundshëm. Këtu hyjnë edhe përkthyesit. Kini parasysh, përkthyesit profesionistë jo vetëm që flasin rrjedhshëm gjuhët nga të cilat përkthejnë, por ata gjithashtu kanë një përvojë pune në fushën e tyre të përkthimit. Prandaj nëse dëshironi të punoni në këtë profil, mund të gjeni plot projekte që lidhjen me të.

6. Fotograf ose videograf

Për të qenë i suksesshëm si një fotograf ose producent videosh, do ju duhet të tërhiqni klientë me aftësitë e prodhimit dhe redaktimit të përmbajtjes suaj. Njohja e mediave dixhitale është avantazh, pasi klientët kanë kërkesa të ndryshme në lidhje me to. Me një përvojë pune disa vjeçare në këtë fushë, pajisjet e duhura dhe një portofol të arritur, do të jetë shumë më e lehtë të punoni në këtë profil.

Dear entitled photographer, this is NOT how you start a photography business - DIY Photography

Rregulli 30-ditor i kursimit

E keni të vështirë të kurseni para?

Nuk jeni të vetmit. Kursimi i parave kërkon një angazhim të vazhdueshëm për ta kthyer atë në një zakon të përditshëm. Edhe në këto raste, sërish menaxhimi i tyre mund të jetë sfidues.

Keni dëgjuar ndonjëherë për rregullin e kursimit 30 ditor? Nëse jo, mësoni për të me anë të këtij artikulli.

How to Save $1,000 in 30 Days | Military.com

Çfarë është rregulli 30-ditor?

Rregulli 30 Ditor është një mjet që përdoret për të kursyer para dhe për të zhvilluar zakone të shëndetshme në lidhje me shpenzimet. Për më tepër, është një koncept i thjeshtë për t’u zbatuar në praktikë. Çdokush mund ta provojë, edhe nëse në fillim është pak e vëshirë. Do e shihni se sa e lehtë bëhet zbatimi i tij kur rutina bëhet pjesë e juaja. Është si të hiqni dorë nga ëmbëlsirat e tepërta. Në fillim duke e pamundur, por kur ky zakon injektohet në jetën e përditshme tuajën, nuk ju bën më përshtypje mungesa e sheqerit. Megjithatë, ky rregull kursimi nuk ju ndalon nga blerja e gjërave që ju pëlqejnë. Sekreti qëndron te momenti kur ato duhen blerë. I gjithë thelbi siç mund ta mendoni qëndron te reflektimi dhe mënyra e të perceptuarit të procesit, në vend të impulsivitetit për të vepruar.

Përpara se të zbatoni rregullin e kursimeve 30 ditore, është e rëndësishme të kuptoni fillimisht rregullin e shpenzimeve impulsive 30 ditore.

Çfarë është rregulli i shpenzimit 30 ditor?

Të gjithë tundohen nga blerjet impulsive. Ndoshta hyni në një dyqan rastësisht dhe ju pëlqen një bluzë. Ose, shihni një reklamë intriguese për një produkt ose shërbim të ri që dëshironi të provoni.

Nëse ju ndodh shpesh të shpenzoni para duke u bazuar më shumë në emocionet sesa në buxhetin tuaj, kjo mund të kthehet lehtë në një blerje të pa menduar. Në rastet më ekstreme, shpenzimet e tepërta kthehen në borxhe. Këtu hyn në lojë rregulli i shpenzimit impulsiv 30 ditor.

Për të shmangur një blerje impulsive, thuajini vetes se do ta mendoni për 30 ditë. Merrni një copë letër dhe shkruani emrin e artikullit, shërbimit, etj; ku e gjetët dhe sa kushton. Vendoseni këtë shënim në frigoriferin tuaj ose diku tjetër në shtëpi ku mund ta shihni lehtësisht. Përqëndrohuni në mënyrë që të mendoni blerjen në ditët e ardhshme. Konsideroni nëse produkti është i nevojshëm apo thjesht i dëshiruar. Nëse pas 30 ditëvë ende ndiheni sikur dëshironi ta blini, atëherë blijeni. Por nëse e keni harruar artikullin ose keni kuptuar që me të vërtetë nuk ishte kaq i rëndësishëm, deri në fund të muajit do i keni kursyer paratë dhe më bësoni, do ndiheni shumë mirë!

Ndërkohë një gjë tjetër që mund të bëni është të shihni nëse produkti apo shërbimi i pëlqyer bëhet me ulje përgjatë kësaj kohe. Mos harroni që marketingu ndonjëherë ju gënjen në mënyrë që të nxiteni të bëni blerje të nxituara. Të njëjtën bluze që mendoni se nuk do e gjeni më mund ta gjeni sërish pas një farë kohe të shkurtër.

30 Day Money-Saving Challenge - Self.

Si funksionon rregulli i kursimit 30 ditor?

Filloni të hidhni para në një llogari kursimi. Këto janë paratë që supozohet të shpenzonit për të blerë. Askush nuk ju pengon të bëni të kundërtën, por kini parasysh që nëse paratë merren nga llogaria e kursimeve – do të thotë se ato nuk do të jenë më atje për t’u përdorur në drejtim të një qëllimi tjetër të kursimeve. Ky rregull ju jep mundësinë që të kurseni vazhdimisht dhe të shijoni përfitimet. Ju ndihmon gjithashtu në mënyrën se si ju i shihni gjërat. Pse? Sepse kur punoni shumë dhe planifikoni të kurseni për gjëra më të rëndësishme, është më e vështirë të shpenzoni për një blerje jo të domosdoshme.

This Easy Money Chart Will Show You How to Save $100 A Month - Medium Sized Family

Bëni një Sfidë

Kursimi i parave nuk është i lehtë për askënd. Me siguri kjo është edhe arsyeja pse ndodheni në këtë artikull. Le të përpiqemi të gjejmë “sfidën e përsosur”. Tridhjetë ditë është korniza ideale kohore për të sfiduar veten për të kursyer sa më shumë para.

Ju sugjerojmë të lexoni sfidat e mëposhtme dhe pse jo të provoni një prej tyre!

https://wordpress.com/post/fukarai.art.blog/157

Çfarë të keni parasysh përpara se të filloni një punë të re?

Të gjithë e dimë se kur flitet për punën faktori i parë që mendojmë është paga, ashtu sikurse kur kërkojmë të shtojmë të ardhurat gjëja e parë që mendojmë është gjetja e një pune.
Të fillosh një punë të re mund të jetë pak sfiduese. Kjo për arsyen e thjeshtë se një vend i ri shoqërohet me karakteristika të reja të panjohura nga ne. Por, ekzistojnë një sërë faktorësh me shumë rëndësi që duhen pasur paraysh për një eksperiencë produktive dhe pozitive.
Sot me anë të këtij artikulli po ju prezantojmë me 11 prej tyre.

1. Historia e kompanisë

Njohja me historikun e një kompanie potenciale ku mund të punoni me siguri do ju japë një këndvështrim të shkurtër të stabilitetit, vlerave dhe kulturës së saj. Ndoshta këtij hapi nuk i kushtohet rëndësia e duhur, por luan një rol kritik në shumë aspekte (duke përfshirë faktin që zakonisht pyetet edhe gjatë intervistave). Mësoni sa më shumë për punëdhënësin duke bërë kërkime paraprake për të.

Disa të dhëna të rëndësishme për tu pasur parasysh:
Sa kohë ka kompania në treg?
A po zgjerohet apo zvogëlohet me kalimin e kohës?
Si është punëdhënësi juaj potencial në krahasim me atë të kompanive të tjera?
Sa shpesh ka shkurtuar vende pune?
A ka qenë ndërmarrja në lajme për probleme ligjore apo financiare?
Rëndësia relative e secilës prej këtyre pyetjeve do të varet nga situata juaj. Për shembull, nëse jeni familjarë dhe për ju ka rëndësi siguria në punë, kërkoni kompani që po zgjerohen, ata zakonisht janë lider në industrinë e tyre dhe mund t’ju ofrojnë një përmbushje më të gjerë të perspektivave tuaja.

How To Research a Potential Employer

2. Vlerat e kompanisë/ndërmarrjes

Puna nuk ndihet si detyrim kur qëllimet e karrierës suaj janë në përputhje me qëllimet e punëdhënësit. Kur kërkoni informacione për një punëdhënës potencial, krahasoni vlerat tuaja me misionin që ai kërkon të arrijë, detajet thelbësore dhe llojin e biznesit. Ka kompani të cilat mbështesin organizata bamirësie ose partnerë të tjerë. Nëse dëshironi të jeni me kontakt me njerëz, ky mund të jetë një faktor për t’u marrë parasysh kur kërkoni dhe aplikoni për punë.

Interview Insights: How to Impress a Potential Employer - Careerbright.com

3. Mjedisi i punës

Meqenëse do të kaloni shumë kohë në punë, sigurohuni që mjedisi i punës të jetë i përshtatshëm për ju. Shihni nëse preferoni të punoni në një kompani të vogël apo një korporatë të madhe. Një hapësirë ​​pune që ju entuziazmon mund të rrisë lumturinë dhe produktivitetin tuaj.
Kur jepni intervistën, shikoni punonjësit nëse duken të motivuar dhe vendin e punës nëse duket i këndshëm. Sigurohuni që të kontrolloni se si janë veshur punonjësit dhe nëse nuk jeni të sigurt, pyesni për kodin e veshjes.

How to know what work environment is best for you | TopCV

4. Orari

Orari i punës ndryshon nga një kompani në tjetrën, por edhe në varësi të llojit të punës. Nëse ju duhet një punë më praktike dhe e menaxhueshme, mund të kërkoni për punë me orar part-time ose online. Nga ana tjetër, nëse mendoni se mund të përshtateni me oraret standarde dhe e shihni si sfidë, gjëja më e mirë që mund të bëni është të menaxhoni mirë kohën dhe të siguroni transportin.

Is It Time to Bring Back the Alarm Clock? — Working in Slippers | Intermittent fasting, Clock, Alarm clock

5. Kolegët

Kolegët tuaj të ardhshëm do ju shoqërojnë përgjatë një kohe të mirë të ditës, prandaj nëse mundet përpiquni të njihni disa prej tyre që në fillim. Kushtojini vëmendje mënyrës sesi bashkëveprojnë me njëri-tjetrin dhe bëni sa më shumë pyetje në lidhje me mjedisin e punës. Mbani shënime për procesin që do ndiqni nëse punoni aty. Shkrimi në fletë i detajeve është gjithmonë një hap i vlefshëm profesional! Hidhini një sy kontakteve, mund të ndodhë që një i njohuri juaj ka informacione në lidhje me kompaninë dhe mënyrën si zhvillohet puna aty dhe mund t’ju japë një rekomandim më të saktë.

Simple things you can do to show you care for your coworkers – T-hap

6. Përgjegjësitë

Për të qenë i suksesshëm në një punë, duhet të gjesh një pozicion që përputhet me pikat e tua të forta. Nëse ndiheni më rehat në një rol dytësor, nuk do ishte e zgjuar të aplikonit në një punë ku duhet të jeni përgjegjës për vendime të rëndësishme. Po kështu, roli juaj si pjesë e një grupi mund të jetë shumë i ndryshëm nga një punë që ju kërkon të punoni vetëm. Krahasoni këta faktorë të rëndësishëm me personalitetin tuaj dhe mjedisin optimal të punës për të gjetur atë që ju përshatet më mirë.

How to cope with the stress of working alone

7. Teknologjia

Zakonisht të punësuarit përdorin mjete teknologjike si kompjutera, telefona më të avancuar dhe tableta. Mësoni se cilën prej tyre ofron kompania dhe cilën duhet ta keni vetë. Megjithatë, ky hap nuk është kritik. Zakonisht vendet e punës janë fleksibël dhe nuk kufizojnë punonjësit nëse ka mungesë të këtyre pajisjeve. Ajo që mund të bëni është t’i hidhni një sy paraprakisht programeve me të cilat duhet të punoni, për një performancë maksimale.

What is a “Technological Business"? | Technological Leadership Institute

8. Mundësitë për avancim

Punët që ofrojnë mundësi rritjeje janë të rëndësishme veçanërisht në vitet e para të karrierës suaj. Zakonisht në fillim të eksperiencës së tyre shumë njerëz punojnë në profile të ndryshme në pozicione që ofrojnë një normë page të nivelit fillestar, duke rritur mundësinë për të fituar përvoja si dhe një pozicion me kohë të plotë.
Por nëse keni avancuar me karrierën tuaj, gjëja më e mirë që mund të bëni është të kërkoni mundësi për të zhvilluar aftësi të reja. Për shembull shumë kompani ofrojnë trajnime si pjesë të zhvillimit tuaj profesional. Kërkoni për një punë që ju mëson aftësi të transferueshme, ju mundëson të avanconi në një pozicion të lartë ose ju ndihmon të lëvizni drejt qëllimeve më të mëdha në karrierë.

7 Out-of-the-Box Strategies to Advance Your Career | BioSpace

9. Përfitimet

Sigurimi shëndetësor është një përfitim i rëndësishëm për të gjithë të punësuarit, por jo çdo kompani e ofron ose e siguron atë në një shkallë të arsyeshme. Një punë që ju siguron pension në të ardhmen, mund t’ju ndihmojë ta planifikoni atë më lehtë ndërkohë që punoni tani. Gjithashtu kini parasysh të pyesni si funksionojnë lejet për ta ditur paraprakisht.

Employers' liability insurance and employee insurances | Money Donut

10. Bilanci punë-jetë

Arritja e ekuilibrit punë-jetë është një pjesë kritike e shëndetit dhe mirëqenies suaj të përgjithshme. Punët që kërkojnë shumë angazhim për një kohë të shkurtër mund të jenë mjaftueshëm shpërblyese, por nga ana tjetër është e rëndësishme të ekuilibroni orët e punës me kohën e lirë. Pyesni punëdhënësin për lejet e pushimeve, ditëve të sëmundjes dhe fleksibilitetin nga puna në shtëpi.
Gjetja e një ekuilibri midis punës dhe pjesës tjetër të jetës bëhet akoma më e rëndësishme nëse jeni një prind që punoni.

How to Maintain the Best Work/Life Balance

11. Vlerësimi

Të gjithëve na pëlqen kur ndihemi të vlerësuar dhe nuk duam të punojmë nën presion. Stimujt e zakonshëm të performancës përfshijnë shpërblime, udhëtime, trajnime apo mënyra të tjera që motivojnë punonjësit herë pas here. Askush nuk preferon një punë monotone, ndaj edhe ky detaj duhet patur parasysh në profilin e ri të punës.

9 Advantages Of Online Training - eLearning Industry

Kurse para…duke konsumuar ujë!

Konsumi i ujit është gjithmonë fantastik. Por kjo jo vetëm për shëndetin tuaj! Zëvendësimi i pijeve alternative me ujë do ju ndihmojë të kurseni para siç nuk e keni menduar më parë!

Gjithashtu të mos harrojmë që vetëm 1% e ujit të Tokës është i përshtatshëm për të pirë. Kjo do të thotë që ne të gjithë duhet të bëjmë pjesën tonë për të mbajtur ujin e pijshëm të pastër duke kufizuar ndotjen dhe duke zhvilluar planetin tonë.

Blini shishe që ripërdoren

Një nga mënyrat më praktike për të mos shpenzuar para në blerjen e ujit është të zgjidhni shishet e duhura! Sot mund të gjeni kudo shishe plastike apo qelqi që përdoren shumë herë duke mos patur nevojë të hidhen më pas. Përdorimi i tyre është një nga gjërat më të mira që mund të bëni jo vetëm për mjedisin, por edhe për financën tuaj. Blerja e një shishe uji me cilësi të lartë është e rëndësishme sepse ato zgjasin shumë, duke zvogëluar edhe koston e blerjes së tyre! (E cila është plotësisht e favorshme.) Personalisht më pëlqen ta mbaj me vete shishen gati në çdo vend. Edhe përfitimi vjen dyfish. Kursim parash dhe mirëmbajtje e shëndetit. Ka plot opsione si mund ta bëni këtë të funksionojë. Një mënyrë zbavitëse është të etiketoni kohët e ndryshme të ditës në përputhje me sa ujë dëshironi të pini deri në atë kohë. Gjithashtu, mund të shtoni fruta të ndryshme për tu motivuar të pini më shumë ujë përgjatë ditës, por edhe për ti dhënë atij shije më interesante.

Top 10 Best Reusable Water Bottles 2021 - TAPP Water

Disa vende ku mund të gjeni shishe të tilla.

Online: Amazon

JYSK, Albania

Jumbo, Albania

Vendosni filtër uji në shtëpi

Fatmirësisht sot ka plot mundësi për të filtruar ujin. Një ndër këto mënyra është edhe blerja e një filtri për tu përdorur në shtëpi. Filtrat e ujit kanë forma dhe madhësi të ndryshme, madje mund të integrohen edhe në frigorifer ose lavaman. Kjo mënyrë është fantastike për të kursyer para, por edhe për të qenë të sigurt në çdo kohë për ujin që konsumoni. Reduktoni blerjen e shisheve në përditshmëri duke investuar në një pajisje të tillë produktive!

11 Best Home Water Filters 2021 - Top Water Filtration Systems and Pitchers

Zëvendësojini sa më shumë lëngjet me ujë

Llogarisni sa lëngje të ndryshme pini gjatë gjithë javës ose gjatë gjithë muajit dhe eleminoni konsumin e tepër të disave prej tyre. Këtu përfshijmë, qumështin, kafenë, çajin, pijet energjike dhe pijet alkoolike. Pijet më pak të shëndetshme si ato freskuese, pijet energjike dhe pijet alkoolike janë kryesisht ujë me përbërës ekstra kryesisht të padëshirueshëm si sheqerna të shtuar, kripë, kafeinë etj. Pse të mos kurseni para ndërkohë që përmirësoni shëndetin?

Filloni me hapa të vegjël, duke zëvendësuar një pije në javë, sepse do të kuptoni që ndjekja e kësaj sfide rregullisht është më e lehtë në këtë mënyrë.

Tag Archive for "stop-drinking-pop" - Victory Fitness Center

Porosisni ujë në restorant

Në të vërtetë restorantet fitojnë sasi të konsiderueshme parash përmes shitjes së pijeve. Kjo është e vërtetë jo vetëm me pije freskuese, por edhe me alkoolin. Kjo vihet re që në çmimet të cilat janë më të larta se sa ato në dyqane. Mënyra më e mirë për të mos shpenzuar në kalori të tilla të pashëndetshme është të porosisni ujë. Akoma më mirë është në ato raste kur uji sigurohet falas nga vetë restoranti!

Should You Automatically Serve Water At Your Restaurant?

Si të ushqehemi shëndetshëm brenda buxhetit?

Shqiptarët shpenzojnë 50 përqind të të ardhurave të tyre për tu ushqyer, krahasuar me qytetarët evropianë, të cilët shpenzojnë vetëm 12.3% të të ardhurave të tyre. Sipas studimeve, në vendet e varfra njerëzit shpenzojnë më shumë para për ushqim dhe kështu detyrohen të heqin dorë nga pushimet, udhëtimet, argëtimet dhe kënaqësitë e tjera, ose ti kufizojnë ato.

Siç u përmend më lart, shqiptarët ndryshojnë shumë nga stili mesatar i jetesës evropiane, por ata janë konkurrentë të fortë kur bëhet fjalë për veshjen dhe modën.

Sipas revistës Monitor, shumica e vendeve të BE shpenzojnë rreth 23.8% të të ardhurave për familjen, furnizimin me ujë dhe shpenzime të energjisë elektrike, 13.1% për transportin, 12.3% për ushqimin, 9% në kulturë dhe rekreacion, 8.2% për të ngrënë jashtë dhe 5.1 % në veshje dhe këpucë.

Pra, është e vërtetë! Një pjesë e madhe e shpenzimeve shkon për tu ushqyer, kjo ose me anë të blerjeve ose duke ngrënë në restorante. Prandaj sot, më anë të këtij artikulli do ju listojmë disa mënyra të thjeshta se si mund të ushqeheni brenda buxhetit.

Shmangni dyqanet me çmim të lartë

Një nga mënyrat më praktike të kursimit është shmangia e blerjeve në dyqane të shtrenjta. Në vend të kësaj mund të gjenden alternativa më ekonomike. Për shembull, të njëjtat produkte që mund të blini në një supermarket mund ti gjeni edhe në një treg, më çmim më të arsyeshëm. Provojeni këtë metodë dhe llogarisni kursimin total, për të parë nëse funksionon për ju.

Which Products Do Consumers Want to Buy Local? | Convenience Store News

Kufizoni blerjen e produkteve organike

Shumë ekspertë thonë se nuk ka prova të mjaftueshme që provojnë se ushqimet organike janë më të shëndetshme sesa ato jo-organike. Përveç kësaj, ushqimi organik shpesh është më i shtrenjtë – ndonjëherë shumë më i shtrenjtë se ai jo organik. Megjithatë, nuk keni pse ta eleminoni atë plotësisht. Ju mund të gjeni opsione më të lira, ose të alternoni disa kategori ushqimesh, në mënyrë që edhe shpenzimet të mos jenë jashtë limitit.

12 Things We Don't Buy to Save Money on Groceries • Frugal Minimalist Kitchen

Përdorni kartat e klientëve

Ndoshta mundësitë e zgjedhjeve do jenë të limituara, por asnjëherë nuk është keq të përfitoni ulje gjatë blerjeve tuaja. Në të kundërt mbledhja e pikëve të vazhdueshme ju jep mundësi për blerje falas ose për përfitimin e një produkti falas. Në të dyja rastet ju kurseni para! Prandaj, herës tjetër që shkoni në një supermarket sigurohuni të regjistroheni për të përfituar kartën e klientit.

Debit Cards Frequently Asked Questions

Mos blini sasi të mëdha ushqimi

Kini kujdes të blini vetëm sasinë që do të konsumoni – nëse blini më shumë seç duhet, ushqimi mund të prishet ose të skadojë. Kushtojini vëmendje vakteve që gatuani çdo javë dhe rregulloni listen ushqimore në përputhje me konsumin.

UK relaxes grocer competition rules to bolster food supply | Food Industry News | just-food

Përgatitja e vakteve paraprakisht

Gatimi i vakteve të shëndetshme kërkon kohë. Një metodë e përdorur shpesh në ditët e sotme është parapërgatitja e vakteve për ti pasur gati përgjatë javës. Kjo ju lehtëson procesin e gatimit, por edhe ju ndalon të konsumoni vakte të pashëndetshme, të cilat shpeshherë janë tunduese, por edhe më të lehta për tu konsumuar pas një dite të lodhshme. Ju mund të përgatisni perimet, frutat apo produktet të cilat nuk prishen dhe ti ruani në frigorifer për ta pasur të lehtë gatimin e tyre, ose mund ti gatuani plotësisht për ti konsumuar më vonë. Gjithashtu, sigurohuni të mbani të organizuar frigoriferin, në mënyrë që të dini gjithnjë me saktësi çfarë produktesh keni.

Healthy Meal Prep Ideas - Recipes by Love and Lemons

Kujdes me ushqimet e pakonsumuara

Ka njerëz të cilët preferojnë dietat e larmishme në përditshmërinë e tyre. Por, hedhja e ushqimeve të pakonsumuara është një hap i gabuar për procesin e kursimit. Nëse nuk ju pëlqen të konsumoni të njëjtat ushqime, përpiquni të blini sasi më të vogla produktesh në mënyrë që ato të mos mbeten tepër.

Would You Eat Leftovers from a Stranger? | FN Dish - Behind-the-Scenes, Food Trends, and Best Recipes : Food Network | Food Network

Ktheje hobin tënd në një karrierë të vërtetë me këto hapa të thjeshtë!

Të gjithë e dimë që pasioni dhe profesioni nuk ecin gjithnjë në drejtim të përbashkët. Prandaj ndonjëherë marrja e vendimeve me rëndësi, kërkon një analizë të mirë kritike dhe shumë guxim. Për këtë arsye, shumë njerëz përpiqen të gjejnë një rrugë të ndërmjetme për ti bërë këto dy elementë të funksionojnë siç duhen!

Nëse bën pjesë dhe ti në këtë kategori, nëse dëshiron të kthesh orarin 9-5 të profesionit në pasion, të ftojmë të lexosh këshillat e mëposhtme:

1. Fillo me hapa të vegjël

E di që me siguri e ke dëgjuar shumë herë këtë shprehje, ashtu sikurse duhet të kesh dëgjuar “Arritjet formohen nga hapa të vegjël”.

Të gjithë duam të punojmë në profilin ku ndihemi vetvetja, sigurisht kjo na bën edhe më produktivë, si pasojë edhe më të lumtur. Kam njohur plot njerëz të cilët kanë qenë të detyruar të mos e ndjekin këtë rrugë duke mos guxuar të rrezikojnë për ëndrrat e tyre dhe si pasojë, efektiviteti i tyre në punën “e detyruar” nuk ka qenë maksimal.

Ndoshta në fillim duket e pamundur, ndoshta e vështirë…ose ndoshta thjesht nuk po përpiqesh mjaftueshëm!

Imagjino të jetë kaq e thjeshtë!

Ka shumë arsye për të fituar para. Ka plot arsye pse mund të shfrytëzosh një hobi përpara se ai të kthehet në karrierën tënde, por le të fillojmë me arsyen më të dukshme: paratë.

Nisja e një rrugëtimi individual nuk është e lehtë. Do duhen të paktën disa muaj kursim për të siguruar kostot, e aq më tepër të krijosh një balancë midis shpenzimeve personale dhe atyre profesionale. Megjithatë, fatmirësisht jetesa në 2021 nuk na ka përballur vetëm me sfida!- Nga mund t’ja nisësh?

Fillo nga proceset më të lehta. Prezantim i aftësive të tua. Ndonjëherë hapat e duhur nisin me një përhapje të emrit apo talenteve të tua. Supozojmë se ke aftësi të mira në shkrim dhe pasioni yt janë librat. Nëse fillon që në fazat e parë të shpëndash më shumë rreth pasionit tënd, ecuria e karrierës që do të ndjekësh do të jetë shumë më e lehtë në të ardhmen! Më shumë njerëz që njihen me aftësitë e tua do të thotë më shumë mundësi dhe kërkesë për to.

Tips and FAQs on applying for a visa for study in the U.S.

2. Mediat sociale

Mediat sociale e kanë bërë më të lehtë se kurrë krijimin e lidhjeve me njerëz të cilët ndajnë të njëjtin mendim me ty, gjë që përbën një ndihmë të jashtëzakonshme për një fillim të ri. LinkedIn, Facebook, Google+, Twitter, Tumblr, Pinterest, etj., këto app-e mund të të ndihmojnë të takosh njerëz të tjerë të interesuar në të njëjtën industri. Duke zgjeruar interaktivitetin me to, zgjerohen edhe avantazhet. Ki kujdes: disa njerëz nuk janë shumë të gatshëm të ofrojnë këshilla falas, sidomos ndaj një konkurrenti potencial. Qasja më e mirë është të bësh kërkime para se të fillosh me pyetje specifike.

3. Bëj Kërkime të Tregut

Përmes komuniteteve të sapo gjetura në internet dhe njohjeve në jetën reale, krijon një ide të përafërt se si funksionon zhvillimi profesional.

Si veprojnë të tjerët? Çfarë ofrojnë konkurrentët e tu? Si e dalloni veten ngato?

4. Bëni një Plan

Ndoshta plani i biznesit apo karrierë së re është pjesa më pak intriguese gjatë nisjes së një sfide të re, por ky hap mund të jetë thelbësor për të, sidomos nëse po mendon të kërkosh fonde nga burime të jashtme. Por, edhe nëse po planifikon të drejtosh karrierën me kursimet e tua, një plan biznesi mund të të ndihmojë të organizosh më mirë mendimet për aventurën tënde të re dhe të paraprijë probleme të paparashikuara.

5 Business Plan Secrets For A Successful Tech Startup - Young Upstarts

5. Planifiko Financat

Si pjesë e planit të biznesit, llogarit shpenzimet mujore, të ardhurat e parashikuara dhe kostot totale të fillimit, duke përfshirë çdo pajisje të re që mund të nevojitet, dhe kostot si tarifat e anëtarësimit për shoqatat profesionale, të punësuarit nëse do ketë etj.

Duhet të zgjegjësh nëse do jesh pronar i vetëm apo do ndjekësh një formë tjetër të organizimit të biznesit, duke përfshirë kompaninë me përgjegjësi të kufizuar, korporatën, etj.

6. Rivlerëso qëllimet

Edhe me një planifikim të kujdesshëm, nuk do të dish plotësisht se si taudhëheqësh biznesin tënd derisa ta bësh këtë për një kohë të caktuar. Pra, ka kuptim të rivlerësosh qëllimet në intervale të caktuara për t’u siguruar që je në rrugën e duhur.

Më shumë siguri, do kuptosh se qëllimet mund të ndryshojnë me kalimin e kohës. Psh mund të zbulosh se një aspekt të punës e preferon më shumë se të tjerët, në këtë mënyrë ke më të qartë se ku duhet të fokusohesh.

SEE YOUR VISION: Make your vision a reality with a 3D Visualisation - Mango Paving and Landscaping

10 llambat më të mira për ndriçim!

Blerja e llambave mund të duket si një detyrë e thjeshtë, por në fakt ka një numër faktorësh që duhet të merren parasysh para zgjedhjes së tyre. Ekzistojnë disa lloje kryesore të llambave: LED të qëndrueshme, me efikasitet energjetik, inkandeshente, CFL etj.

Është e rëndësishme të merrni parasysh se çfarë nuance ngjyre dëshironi në shtëpinë tuaj. E bardha e butë, drita natyrale dhe e bardha e ndritshme janë kategoritë e zakonshme të ndriçimit të ambienteve. Përveç kësaj, duhet kontrolluar dhe fuqia e llambës që ajo të sigurojë dritë të mjaftueshme për ambientin ku do vendoset.

Çfarë cilësish duhen parë në një llambë:


Jetëgjatësia

Llambat LED zakonisht ofrojnë jetëgjatësi për 10 dhe 20 vjet. Edhe CFL zgjasin disa vjet, ndërsa llambat halogjene zakonisht duhet të zëvendësohen në një ose dy herë në vit.

Vat


Sasia e energjisë së përdorur nga një llambë matet në vat. Llambat inkandeshente dhe llambat halogjene kanë fuqinë më të lartë, duke i bërë këto zgjedhje më pak efikase. Llambat CFL përdorin më pak vat, por llambat LED janë më të mirat në efikasitetin e energjisë – një llambë LED 8 ose 9 vat lëshon po aq dritë sa një llambë inkandeshente 60 vat.

Ngjyra


Funksionaliteti i një dhome mund të ndikohet nga ngjyra e llambës së saj. Për çdo dhomë vendosni nëse preferoni një ndriçim të butë apo më të fortë. Zgjidhni llamba më të ndritshme për ambientet në të cilat planifikoni të lexoni ose studioni dhe llamba më të buta, me ngjyrë të verdhë, për ndriçim të theksuar ose një ambient të ngrohtë.

#1 Llambat LED: Philips 60-Vatt me dritë të bardhë


Nëse dëshironi të përdorni teknologjinë më të fundit të llambave, duhet të zgjidhni llambat LED, term i cili po të përkthehet do të thotë “diodë që lëshon dritë”. Dikur ky lloj poçi përdorej vetëm për llambat e specializuara, por në ditët e sotme mund të futet në lidhëset standard të vidave që ndodhen në shumicën e prizave të dritës.


Janë më afatgjata dhe më efikase në energji në krahasim me llambat standarde dhe e përqendrojnë dritën e tyre në një drejtim të dhomës në vend që ta shpërndajnë atë. Kjo veçanti i bën të përshtatshme për ndriçimin e një hapësire specifike, siç mund të jetë dhoma e studimit apo leximit. Janë ideale sepse nuk nxehen aq shumë sa llambat inkandeshente gjatë kohës kur janë ndezur.


Llambat LED të Bardha 8,5 vat të Philips – që janë ekuivalente me 60 vat në një llambë inkandeshente – janë në dispozicion në dy nuanca të ndryshme: me dritë të butë, e përshtatshme për një atmosferë të ngrohtë dhe komode në një ambient të qetë ( psh: te dhoma e ndenjes dhe dhoma e gjumit), dhe llambat që kanë dritë si të diellit. Ky produkt thuhet se ka një jetëgjatësi prej +10 vjet, dhe sipas vlerësimit që i është bërë ju kursen rreth 6,255 Lekë në kostot e energjisë në krahasim me dritat tradicionale inkandeshente.

Philips 60-Watt Equivalent A19 Non-Dimmable Energy Saving LED Light Bulb Soft White (2700K) (4-Pack)-461129 - The Home Depot

#2 Llamba LED: TCP 60-Vat

Llambat ekuivalente me 60 vat të TCP janë një tjetër mundësi e shkëlqyer nëse zgjidhni t’i blini. Kjo mund të zëvendësojë një llambë standarde 60 vat inkandeshente dhe t’ju kursejë mesatarisht 70,692.153 lekë sepse jetëgjatësia mesatare e një llambë LED është më shumë se 18 vjet.


E shpërndajnë dritën në mënyrë të barabartë dhe zgjasin për një kohë të gjatë. Drita është e bardhë, për disa njerëz mund të jetë pak e vrazhdë, por funksionon mirë në vendet ku ju duhet ndriçim i madh, si në kuzhinë ose tualet.

TCP B22 12 Watt LED 1 60 Watt Incandescent Replacement 12 Watt Classic Shape B22 Cap: Amazon.co.uk: Kitchen & Home

#3 Llamba Philips 60-Vat-Ekuivalente 2700K A19 LED Dritë e lehtë


Po kërkoni një llambë me efikasitet energjetik dhe jo shumë të shtrenjtë? Kostoja e vlerësuar e përdorimit të kësaj llambe është vetëm 104 Lekë dhe ka një jetëgjatësi mesatare prej 10,000 orësh, duke ju dhënë cilësi të mirë dhe jetëgjatësi. Thjesht mendoni për të gjitha paratë që do të kurseni duke mos pasur nevojë të blini shumë llamba zëvendësuese!


Ajo prodhon një dritë të butë të butë dhe imiton në mënyrë të përsosur llambat inkandeshente, duke e bërë atë të përshatshme për dhomën e gjumit ose dhomën e ndenjes.

Philips 455576 60W Equivalent 2700K A19 LED Light Bulb, Soft White (2-Pack) - - Amazon.com

#4 Philips Hue 60-Vat-Ekuivalente A19 LED


Për një llambë të dobishme dhe të lehtë për t’u instaluar hidhini një sy LED Philips Hue e Bardhë A19. Në sajë të teknologjisë së avancuar, ju mund të krijoni një skenë të personalizueshme ndriçimi që mund të kontrollohet përmes telefonit tuaj ose një tableti sepse këto llamba mund ti lidhni direkt me një pajisje teknologjike.


Janë 10 vat, ekuivalentet e tyre inkandeshente janë 60 vat.

Philips - Hue White & Color Ambiance A19 Bluetooth Smart LED Bulb - Multicolor 46677548483 | eBay

#5 Best Incandescent: GE Lighting 3-ëay 50/100/150ë Incandescent A21 Light Bulb


Llambat inkandeshente priren të përdorin më shumë energji dhe digjen më shpejt, por shumë njerëz preferojnë t’i përdorin ato sepse i japin dhomës një ndriçim të ngrohtë dhe mund të jenë plotësuese të ngjyrave rreth tyre. Duke qenë se pjesa më e madhe e njerëzve janë mësuar me llambat inkandeshente, ndriçimi i llambave LED ose CFL mund tu duket pak i zymtë. Nga ana tjetër, llambat inkandeshente janë më pak të kushtueshme për t’u blerë. Nëse preferoni ti përdorni ato, GE është një llambë me tre drejtime me 50/100/150 vat dhe zgjat për 1,500 orë.

Amazon.com: GE Incandescent Light Bulbs, A21 3-Way Light Bulbs, 50/100/150-Watt, 615/1540/2155 Lumen, Medium Base, Soft White, 12-Pack, General Purpose White Light Bulbs, 3-Way White Light Bulbs: Home Improvement

#6 Llambat më të mira për tualetet: AmazonBasics 75-Va-Equivalente LED dritë e lehtë


Meqenëse dritat LED janë më të qëndrueshme dhe përdorin më pak energji sesa llambat e tjera, këto i japin një ndriçim të mrekullueshëm tualetit të shtëpisë. Për sa i përket qëndrueshmërisë, një llambë e vetme ka një jetëgjatësi prej 15,000 orë (mbi 13 vjet), dhe siguron krijon një atmosferë të ndritshme dhe tërheqëse.

Nuk ndaj lagështisë dhe përdor vetëm 11.5 vat energji, kështu që është një zgjedhje ekonomike për dhomat me shumë përdorim. Drita e bardhë e butë është e lehtë për sytë dhe llambat janë të errëta. Nëse e blini në AmazonBasics, keni garanci 3-vjeçare.

Amazon Basics 75 Watt Equivalent, Clear, Soft White, Non-Dimmable, 15, 000 Hour Lifetime, A19 LED Light Bulb | 2-Pack - - Amazon.com

#7 Më të mirat për kuzhinë: Cree 100-Vat-Equivalente A21 LED


Kur bëhet fjalë për ndriçimin e kuzhinës, do ju duhet një llambë me Kelvin të lartë, që të simulojë dritën e ditës – aq më tepër që kemi të bëjmë me një dhomë ku drita e mirë është thelbësore. Llamba LED Cree ka temperaturë ngjyre të lidhur prej 5000 Kelvin.


Kjo llambë siguron shikueshmëri maksimale dhe i bën ngjyrat e tjera në kuzhinën tuaj të këndshme dhe të gjalla duke ju ofruar dritën e duhur të bardhë (pothuajse blu). Për më tepër është krijuar për të zgjatur rreth 22 vjet.

Cree 15 Watt (100 Watt Equivalent), A21 LED Smart, Dimmable Light Bulb, Color Changing Tunable White E26/Medium (Standard) Base | Wayfair

#8 Halogjene: Sylvania 60-Vat


Nëse jeni adhurues i pamjes që jep drita inkandeshente mund të provoni llambat halogjene, pasi ato japin ndriçim natyral dhe të ngrohtë. Kjo llambë – e cila ofron një ekuivalente prej 60 vat – funksionon mirë për ambientet që kërkojnë ndriçim jo shumë të hapur.
Ndryshe nga CFL dhe LED, kjo llambë nuk ofron një jetëgjatësi të gjatë (1.8 vjet për tre orë në ditë), megjithëse japin më shumë dritë sesa ato inkandeshente dhe përdorin më pak energji. Krijojnë një dritë të bardhë të ndritshme (por jo verbuese) që i bën ato të përshtatshme për t’u përdorur në ambiente ku lexohet.

SYLVANIA Osram 60 Watt 120 Volt 1070 Lumen PAR30 Wide Flood Halogen Reflector Light- 10 Pack, Warm White - - Amazon.com

#9 Best Vintage: Feit Electric 40-Vat-Equivalente LED Vintage


Llambat e cilësisë së mirë po shtohen çdo ditë. Problemi me Feit Electric është se mund të jetë e vështirë të përputhen me përdorimin tuaj të dëshiruar.
Kjo llambë nga Feit Electric është e llojit LED, kështu që do të zgjasë për një kohë të gjatë dhe deri në 15,000 orë.

40 Watt 2100K AT19 Dimmable Incandescent Vintage - Feit Electric

#10 CFL: Philips 60-Vat-Equivalente CFL


CFL i referohet llambave fluoreshente kompakte të cilat njihen për efikasitetin e tyre energjetik dhe fuqinë afatgjatë krahasuar me llambat inkandeshente. Ju mund t’i përdorni ato në vend të llambave inkandeshente dhe do jukursejnë para pasi nuk do të duhet t’i zëvendësoni ato aq shpesh.


Kjo llambë CFL nga Philips është një nga më të shiturat në kategorinë e saj dhe zgjat deri në 12,000 orë. Janë 13 vat, ekuivalente me një llambë inkandeshente 60 vat dhe sigurojnë një dritë natyrore të ngjashme me dritën e ditës. Si të gjitha llambat CFL, edhe këto duhet të riciklohen siç duhet kur digjen.

Philips 823031 CFL Light Bulb 13W T2 Twister Daylight 6500K, 60 Watt Equivalent; 8-Pack - - Amazon.com

Si të planifikosh buxhetin mujor?

Krijimi i një buxheti është baza kryesore për një themel të fortë financiar. Kjo të ndihmon të menaxhosh mirë paratë, të kontrollosh shpenzimet, të kursesh më shumë, të shlyesh borxhet apo të qëndrosh larg tyre.

Mirë-menaxhimi i të ardhurave është më i lehtë kur ke një pamje të saktë të parave që hyjnë dhe dalin nga llogaria bankare.. Për menaxhimin e buxhetit mund të shfrytëzosh programe falas, përfshirë ato të ofruara nga Vertex42 dhe It’s Your Money, ose thjesht letër dhe stilolaps për llogaritje të thjeshta.

#1 Rendit të Ardhurat e Tua

Filloje procesin e planifikimit të buxhetit duke renditur të ardhurat e çdo muaji. Shto të gjitha burimet e besueshme të të ardhurave: paga nga puna, kursimet nga: ushqimet apo angazhimet e tjera. Nëse si burim ekstra parash ke një hobi ose një punë të përkohshme e cili siguron të ardhura jo  rregullisht, mos e shëno këtë në planin tënd kryesor, por mund ta konsiderosh si një buxhet dytësor. Plani financiar duhet të jetë një dokument i sigurt nga i cili mund të varesh në çdo kohë.

Të ardhurat gjithashtu mund ti organizosh në varësi të qëllimit për të cilat do përdoren: kryesore, siç mund të jenë detyrimet, pagesat, pra shpenzimet e domosdoshme, kursimet dhe shpenzimet jo kryesore siç mund të jetë një drekë në një restorant cilësor, një veshje, një aksesor apo një tjetër aktivitet ose produkt jo të domosdoshëm.

Paketa e re: Të gjitha ndryshimet fiskale 2020, si po përshtatet legjislacioni për fiskalizimin – Dosja AL

#2 Rendit shpenzimet

Disa nga shpenzimet mujore janë fikse, të tilla mund të konsiderohen – qiraja, taksat, pagesat për edukimin – ndërsa të tjerat mund të ndryshojnë, (psh në varësi të përdorimit), si energjia elektrike, uji dhe ushqimet. Rendit të gjitha shpenzimet fikse dhe shumën e shpenzimeve totale.

Për shpenzimet e ndryshueshme, shkruaj shumën maksimale që planifikon të shpenzosh në atë kategori ose shumën që pret të kesh në fund të muajit.

Rishiko shpenzimet e mëparshme sepse kjo mund të të ndihmojë të reflektosh mbi shpenzimet e panevojshme dhe ti shmangësh ato në të ardhmen. Psh nëse gjatë një muaji ke bërë dy udhëtime, muajin e ardhshëm mund ta reduktosh këtë në një të vetëm.

How To Budget: Calculate Monthly Income and Expenses

#3 Llogarit të Ardhurat Neto

Të ardhurat neto janë të ardhurat që kanë mbetur pasi paguhen të gjitha detyrimet. Mund ‘ti llogarisësh duke zbritur shpenzimet totale nga të ardhurat mujore. Në fund shkruaj rezultatin, edhe nëse ai është negativ për atë muaj.

How to Calculate Net Income: 12 Steps (with Pictures) - wikiHow

#4 Përmirëso shpenzimet

Nëse të ardhurat  e tua neto janë negative, kjo do të thotë që ke shpenzuar më shumë nga ç’duhet. Shpenzimet e ndryshueshme janë zakonisht të menaxhueshme, psh disa nga argëtimet që kërkojnë një sasi të caktuar parash mund të reduktohen në një muaj dhe të shtohen përgjatë muajve të ardhshëm. Edhe disa nga shpenzimet fikse mund të përmirësohen, p.sh., duke kursyer përdorimin e energjisë elektrike, telefonit etj,  në mënyrë që kjo të reflektohet pozitivisht në faturat në fund të muajit!

Vlerëso shpenzimet duke përdorur një analizë “dëshirat kundër nevojave”. Zvogëlo ose elemino shpenzimet në ato zona “të dëshiruara” për të krijuar më shumë hapësirë ​​për gjërat për të cilat “ke nevojë” të shpenzosh para.

How it works | Budgetmate Budgeting App

#5 Ndiq shpenzimet

Gjatë gjithë muajit, ndiq shpenzimet aktuale kundrejt atyre që ke planifikuar. Ndjekja e këtij hapi do të të ndihmojë të kuptosh ku ke shpenzuar më shumë para. Në të ardhmen, mund të bësh më shumë kujdes që të mos shpenzosh tepër në atë kategori. Ose mund të të duhet të menaxhosh buxhetin për të kompensuar shpenzimet shtesë. Nëse e rrit shpenzimin në një fushë, zvogëloje atë në një fushë tjetër për ta mbajtur buxhetin të ekuilibruar.

How To Stop Spending Money Using These 15 Tips and Tricks

Aktivitete që mund të bësh pa para!

Çfarë mund të bësh pa para?
Realisht, shumë gjëra!
Sot ka plot aktivitete të disponueshme që mund të bëhen falas. Thjesht duhet ti shohësh ato nga një këndvështrim tjetër, larg dëshirës për të shpenzuar. Ndoshta në fillim është pak e vëshirë si me çdo ndryshim tjetër rutine, por në momentin e parë që do shohësh si përmbushen qëllimet e tua personale, me siguri edhe përpjekja jote do kthehet në një Fitore!


Pyetja është… a je i gatshëm të provosh diçka të re?
Në këtë rast, diçka e re do të ishte një fundjavë ose një ditë ndryshe pa shpenzuar para. Ne vendosim të shpenzojmë sepse ky është zakoni i shoqërisë natyrore. Nëse dëshiron me të vërtetë ta ndryshosh këtë, je në vendin e duhur. Sot do prezantojmë disa mënyra argëtimi falas, të cilave nuk u kushtojmë gjithmonë rëndësinë e duhur.

#1 Një shëtitje në vend të kafeneve: Në ndër gjërat më të thjeshta, por produktive! Të dalësh jo detyrimisht do të thotë të shpenzosh para nëpër kafene apo dyqane. Përkundrazi, kjo mund të jetë një shëtitje rifreskuese me mikun e ngushtë, ecje në natyrë ose eksplorimi i vendeve që nuk kërkojnë pagesë. Të tilla mund të jenë muze, aktivitete, koncerte, komunitete etj. Bëj një listë me aktivitete që mund të bësh falas dhe sa herë të mos duash të shpenzosh fillo të realizosh një prej tyre.

Just Wondering: Is It Safe to Take A Walk With A Friend? - Mpls.St.Paul Magazine

#2 Biblioteka: Nëse je fans i leximit kjo është mënyra më e mirë për të filluar një rutinë produktive për të kursyer. Mjafton të regjistrohesh te Biblioteka Kombëtare dhe do të kesh akses të lexosh libra sa herë të dëshirosh. Gjithashtu, mund të shohësh për biblioteka më të vogla të cilat mund të frekuentosh në qytetin ku jeton.

Academic Libraries in Hamburg - hamburg.com

#3 Evente: Evente falas?! Po! Mjafton të kërkosh. Për këtë të ndihmojnë edhe rrjetet sociale (Facebook-Events; Linkedin, Faqet në Instagram etj). Ka plot aktivitete që organizohen falas si klube leximi, galeri pikture, trajnime motivuese, organizime vullnetare etj, të cilat mund të kërkojnë një regjistrim online fare të thjeshtë, ose edhe të jenë plotësisht të hapura.

How to Create a Facebook Local Event for Your Business : Social Media Examiner

#4 Eksploro: Me siguri nuk e njeh plotësisht qytetin në të cilin jeton. E them këtë sepse sado vende të vizitosh, gjithmonë mbeten zona të paeksploruara dhe gjithmonë njohja e këtyre vendeve të reja është një aventurë më vete!

Piran, Slovenia and the joy of wandering - Explore Your Worlds | Night scenery, Street photo, Sunrise sunset

#5 Punë vullnetare: Ke pasione të ndryshme? Kërko për organizata ku mund të punosh vullnetarisht. Kjo do të të ndihmojë të mësohesh me situata të shumëllojshme, por edhe të përmirësosh veten duke u argëtuar! Për më tepër, njohja e njerëvze të rinj nuk është asnjëherë një ide e keqe!

What are the benefits of student volunteering? | Times Higher Education (THE)

#6 Lojërat: Janë gjithmonë argëtuese! Mund të luani me familjen ose shoqërinë. Madje, pse jo, edhe të keni një rutinë ku një ditë e javës ti dedikohet argëtimeve të tilla. Mundësitë e zgjedhjeve janë të shumta; shah, domino, “mos u nxeh”, letra, ose të tjera.

Family is playing ludo together - License, download or print for £12.40 | Photos | Picfair

#7 Bëhu pjesëmarrës në një Klub: Në ditët e sotme ka plot klube të hapura për pjesëmarrës të interesuar në fusha të caktuara. Por, ekziston edhe mundësia ta krijosh edhe vetë një të tillë! Në këtë mënyrë mund të ndërtosh komunitetin e miqve me të cilët ndan pasione të përbashkëta dhe pse jo ta zgjerosh atë. Shfrytëzo mediat sociale për të shpërndarë postime me anë të të cilave personat që duan t’i bashkohen grupit të të kontaktojnë.

Spiritual Book Club | First Universal Church

#9 Mëso një hobi të ri: Një mënyrë tjetër produktive për të shfrytëzuar kohën e lirë është të mësosh një gjë të re. Për këtë opsionet janë të pafundme! Që nga kurset falas online deri te YouTube, në të cilin është fare e lehtë të mësosh aftësi të reja pa paguar asnjë qindarkë. Mund të mësosh një gjuhë të huaj, një instrument muzikor, si të pikturosh apo një ndër pasionet e tua.

Learn To Draw #01 - Sketching Basics + Materials - YouTube

Create your website with WordPress.com
Get started